Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Έρχονται συλλήψεις και για όσους φυγάδευσαν λεφτά στην Ελβετία!


Έρχονται συλλήψεις και για όσους φυγάδευσαν λεφτά στην Ελβετία
Το φόβο να βρεθούν με χειροπέδες στα χέρια αντιμετωπίζουν Θεσσαλονικείς που φυγάδευσαν τα χρήματά τους σε τράπεζες της Ελβετίας…
Οι ελεγκτικές αρχές παράλληλα με τις συλλήψεις επιχειρηματιών που χρωστούν στο δημόσιο, ετοιμάζονται να προχωρήσουν στη... σύλληψη καταθετών που φυγάδευσαν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού και κυρίως της Ελβετίας.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει σχεδόν έτοιμη τη λίστα τέτοιων καταθετών και τις επόμενες ημέρες αναμένεται οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας να αρχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Όπως διαβάζουμε μάλιστα σε σχετικό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Ημερησίας», στη λίστα «φιγουράρουν» τα ονόματα γνωστών γιατρών, δικηγόρων, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, προσώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και ατόμων που προέρχονται από τον πολιτικό στίβο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, όσοι φυγάδευσαν καταθέσεις στο εξωτερικό και μπορούν να τις δικαιολογήσουν από τα εισοδήματά τους και πληρώνουν κανονικά τους φόρους επί των τόκων των καταθέσεών τους δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα. Οι υπόλοιποι, όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις διωκτικές αρχές.

Πηγή: Thestival.gr