Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: Συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου - Ρουμελιώτη!


Θρίλερ χωρίς τέλος στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μεταξύ του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Αντώνη Σαμαρά.
 
Εμμέσως αλλά απολύτως ξεκάθαρα στις διαπραγματεύσεις των δύο κομμάτων λαμβάνουν μέρος και οι Ευρωπαίοι. Το τελεσίγραφο του κ. Όλι Ρεν ότι οι ...δανειστές απαιτούν εδώ και τώρα γραπτές δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό ότι θα υλοποιήσουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί δημιουργεί νέα δεδομένα.
 
Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι "υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια" και αντί γραπτής δέσμευσης δήλωσε ότι "έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου", θέλοντας να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους. Όμως ο κ. Ρεν διεμήνυσε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα δεχθούν τίποτα λιγότερο από γραπτές δεσμεύσεις, επιχειρηματολογώντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει το κοινωνικό συμβόλαιο με τους εταίρους της.
 
Και παρ' ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητεί τις δηλώσεις του, οι Ευρωπαίοι μοιάζουν να μην πείθονται.
Είναι προφανές, ότι από την στιγμή που το ultimatum της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθεται αυτή την ώρα στο τραπέζι, οι Βρυξέλλες αξιώνουν να λάβουν τις γραπτές δεσμεύσεις τώρα ταυτοχρόνως με τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.
 
Το νέο αγκάθι συζητείται αυτή την ώρα σε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά. Στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή είναι επίσης παρόντες, κατά πληροφορίες, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
 
Την ίδια ώρα δημιουργείται κλίμα αμφιβολιών για το αν το πρόσωπο που θα οριστεί μεταβατικός πρωθυπουργός θα είναι τελικώς ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Κι αυτό διότι η καθυστέρηση και το βήμα σημειωτόν με το οποίο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα ευοδωθούν τελικώς οι συνομιλίες για την τοποθέτηση του κ. Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού.



Πηγή: ProtoThema.gr