Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ: Δεμ παραιτείται ο Δημήτρης Χριστόφιας!



Ο Κύπριος Πρόεδρος αρνείται να αποχωρήσει και αμφισβητεί τις θέσεις της αντιπολίτευσης για το πόρισμα της έκρηξης στο Μαρί, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να παραιτηθεί" δήλωσε ο ...
κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. "Οι αναφορές της αντιπολίτευσης στο πόρισμα του κ. Πολυβίου, για να ζητείται η παραίτηση του Προέδρου, δεν είναι καθόλου πειστικές και αξιόπιστες... Από την πρώτη μέρα της έκρηξης είχε προαποφασίσει ότι για όλα φταίει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας"
Εξάλλου, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι "οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας μας θα συνεχιστούν. Σύντομα θα εξαγγελθεί ο 2ος γύρος αδειοδότησης για συνέχιση των ερευνών και σε άλλα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ"
Όπως έγινε γνωστό εξάλλου, η πλατφόρμα "Όμηρος" της Noble Energy έχει φτάσει στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης, στα  3.500 μέτρα κάτω από το βυθό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών υπολογίζεται σε 11 περίπου ημέρες.
Την ίδια ώρα, φαίνεται πως μετά την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, η Κυπριακή κυβέρνηση προωθεί με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία εξέτασης της αίτησης της ισραηλινής Delek, για απόκτηση ποσοστού της τάξης του 30% των δικαιωμάτων της Νoble Εnergy στο "Αφροδίτη". Ο επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας και μεγαλοεπενδυτής, Γιλτσιάκ Τσιούβα, που βρέθηκε στην Κύπρο, φέρεται να φεύγει ικανοποιημένος, αφού αναμένεται ότι το αίτημα συνεργασίας θα εξεταστεί πολύ σύντομα από το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο. 
24h NewsRoom


Dieta Dunkan