Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Δήμαρχε, η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα - Βγες και κατονόμασε τους εκβιαστές για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών!


ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥΣ!

Προθεσμία μερικών ημερών ζήτησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ώστε να αποφασίσει τη συμμετοχή ή όχι στη διερεύνηση των υπολοίπων δημάρχων της ...
Αχαΐας για να ζητηθεί το έργο της δημιουργίας ενός εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων σε όλη τη Δυτική Ελλάδα που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Πάτρα, παρούσα ήταν και η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κα Μαρία Λουιζίδου, παρουσιάζοντας για μια ακόμη φορά τη μέθοδο της παραγωγής συνθετικού diesel από απορρίμματα, αντιμετωπίζοντας όμως τη δυσπιστία αρκετών φορέων, που προφανώς επιθυμούν κάτι πιο κοντά σε ό,τι έχουν εδώ και χρόνια κατά νου για την επεξεργασία των απορριμμάτων της ευρύτερης περιορχής και για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.

“Ο εκβιασμός είναι στυγνός. Αν δεν πούμε ναι στον Περιφερειακό Σχεδιασμό όπως τον έχουν οραματιστεί οι άλλοι εμπλεκόμενοι από τους Δήμους και την Περιφέρεια, θα μας βγάλουν απέξω” φέρεται να δηλώνει στο στενό του περιβάλλον ο δήμαρχος Αιγιαλείας, όμως οι δηλώσεις του αυτές προκαλούν σκεπτικισμό και απογοήτευση τόσο στους συνεργάτες του, όσο πλέον και σε πρόσωπα της δημοτικής του ομάδας, που απειλούν ακόμα και με ηχηρές παραιτήσεις

Κι αυτό, γιατί η άλλη άποψη αναφέρει πως ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός, καθώς δεν είναι δυνατόν να εξελιχθεί καμία νέα κίνηση για χρηματοδότηση και κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων αν δεν υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της Αιγιαλείας.

Έτσι λοιπόν, δημοτικοί παράγοντες ζητούν από το δήμαρχο να μην τα παρατήσει, να διαπραγματευτεί και -γιατί όχι- να καταγγείλει δημοσίως όσους εκβιάζουν αλλά και γιατί εκβιάζουν. Ας δείξει λοιπόν το θάρρος και τη λεβεντιά για την οποία είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία και που μέχρι στιγμής βλέπουμε στα λόγια αλλά δυστυχώς όχι ακόμα στην πράξη.
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Ας τα βάλει ο δήμαρχος επιτέλους με τα συμφέροντα που κανείς δεν κατονομάζει αλλά όλοι επικαλούνται για να “δικαιολογήσουν” τις καθυστερήσεις των τελευταίων ετών και τη στασιμότητα που οδηγεί την περιοχή μας στο να μεταχειρίζεται μεθόδους περασμένων δεκαετιών για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Θα είμαστε όλοι οι πολίτες μαζί του και θα τον στηρίξουμε. Ειδάλλως, ας έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε λίγες μέρες, να προτείνει την αύξηση των δημοτικών τελών, για να μεταφέρονται τα σκουπίδια μας σε ΧΥΤΑ εκτός νομού. Θα το κάνει;



Πηγή: Filodimos.gr