Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ: Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο καθηγητής Κώστας Καραμούτσος!



Θανάσιμα τραυματίστηκε ο καθηγητής Κώστας Καραμούτσος, εξέχων στέλεχος της κερκυραϊκής κοινωνίας, σε τροχαίο δυστύχημα σήμερα το απόγευμα κοντά στο Νοσοκομείο.
Το δυστύχημα έγινε σήμερα το μεσημέρι επί της εθνικής οδού Παλαιοκαστρίτσας στο Κοντόκαλι , στο ύψος....
του νέου νοσοκομείου, όταν ένα ΙΧ φορτηγάκι που οδηγούσε ένας 39χρονος Κερκυραίος, τραυμάτισε σοβαρά τον 70χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό. 
Ο Κ. Καραμούτσος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου δυστυχώς κατέληξε λίγες ώρες μετά. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον προσδιορισμό των συνθηκών  του τροχαίου ατυχήματος.

Ποιος ήταν ο Κ. Καραμούτσος

Ο Κ. Καραμούτσος είχε γεννηθεί το 1941 στην Άφρα. Σπούδασε Φιλολογία, Δημοσιογραφία, Δημοσιολογία και Δημόσιες σχέσεις στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές εφημερίδες μέχρι την πρόσληψή του ως καθηγητής φιλολογίας στη Μέση Εκπαίδευση από το 1966 ως το 1997.
 Ευτύχησε να ιδρύσει και αναπτύξει το Γυμνάσιο - Λύκειο Αγρού Κέρκυρας και το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας. Εξέδωσε τα βιβλία: "Ο Τεν Φλωριάς, το εικαστικό και λόγιο έργο του". Κέρκυρα 1997. "Κερκυραϊκές Αρχοντικές Αγροικίες" Τ1 Δήμος Παρελείων. Κέρκυρα 2006. "Σουλιωτών Γενεαλογίες". Κέρκυρα 2007. Ως φωτογράφος εξέθεσε: Στην Αθήνα Έκφραση 1, "Δένδρα" 1963. Έκφραση 2, "Οι καθηγητές μου διδάσκοντες" 1964. Στην Κέρκυρα "Η λαϊκή Αρχιτεκτονική του χωριού Σιναράδες" 2005 (πεντάτομο έργο κατατεθειμένο στο Μουσείο της Λαογραφικής και Ιστορικής Εταιρείας Σιναράδων Κέρκυρας). 
Νυμφεύτηκε τη Μαίρη Π. Γεωργίου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Τάκη, τη Ροζαντένια και τον εγγονό Θοδωρή Τσιριγώτη.

Το CorfuPress.com εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους οικείους του. Ο θάνατος του Κ. Καραμούτσου αποτελεί απώλεια για τα κερκυραϊκά γράμματα αλλά και την κοινωνία του νησιού εν γένει.



Dieta Dunkan