Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

29ος ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: Νικητής ο Μαροκινός Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ!

Ο Μαροκινός Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ αναδείχθηκε νικητής στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας με μεγάλη επίδοση. Περισσότεροι από 18.500 δρομείς συμμετείχαν στον φετινό αγώνα.



Ο Χίκαμ Ελ Γκερούζ ήταν μέχρι πρότινος ο ...
τελευταίος μεγάλος Μαροκινός νικητής στην Αθήνα. Επτά χρόνια μετά το νταμπλ του σπουδαίου δρομέα στα 5.000 και στα 10.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ο συμπατριώτης του, Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ αναδείχθηκε νικητής στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο.

Ίσως αν ο 30χρονος μαραθωνοδρόμος δεν έτρεχε μόνος του στα τελευταία χιλιόμετρα, να είχε απειλήσει το σπουδαίο ρεκόρ του Στέφανο Μπαλντίνι. Ο χρόνος του νικητή ήταν δύο ώρες, έντεκα λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Μετά το 30ο χιλιόμετρο ο Μπούμπκερ έκανε την κίνηση και αποσπάστηκε από τους αντιπάλους του. Στη συνέχεια ο δρόμος ήταν κατηφορικός μεν, ανηφορικός για τον ίδιο. Τον περασμένο Μάιο είχε νικήσει στο μαραθώνιο του Λέιντεν στην Ολλανδία με επίδοση 2:14.40.

Έκανε δηλαδή ατομικό ρεκόρ στον ελληνικό αγώνα και μετά τον τερμάτισμό, μέσω του διερμηνέα του, δήλωσε ότι είναι "αρκετά ευτυχισμένος με τη νίκη. Προπονήθηκα σκληρά για αυτόν τον αγώνα τους τελευταίους τρεις μήνες".

Ο Μπούμπκερ "έσπασε" το σερί της Κένυας που μετρούσε εννέα νίκες τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεύτερος τερμάτισε ο Κενυάτης Σάμι Τσούμπα σε 2:13.27 και τρίτος ο νικητής στον μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος", Ντάνιελ Γκαθέρου επίσης από την Κένυα με 2:16.12.  Ο περσινός νικητής Ρέιμοντ Μπετ εγκατέλειψε μετά το 21ο χιλιόμετρο.

Οι Έλληνες

Νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος του Ολυμπιακού. Ο αθλητής που τερμάτισε πέρυσι πίσω από τον Μιχάλη Παρμάκη (σ.σ. δεν συμμετείχε φέτος) έκανε χρόνο 2:24.10.

Δεύτερος ήταν ο 40χρονος Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 2:26.05 και τρίτος ο Δήμος Ευαγγελίδης του ΟΚΑ Καβάλας με 2:26.09. Κοντά και ο τέταρτος Βασίλης Πουλιόπουλος του Φίλιππου Βέροιας με 2:26.15.




Πηγή: Sport24.gr