Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΩΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: Συναντάται στις 12 μ.μ. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια!


- Ενώπιον της Ιστορίας ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος στη μία θα δει τον Κάρολο Παπούλια
- Αν ο Παπανδρέου παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, οφείλει να ρίξει νερό στο κρασί του και να συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να ...
αποφύγουμε την εθνική καταστροφή
- Πολίτες και εταίροι ζητούν επιτακτικά συναίνεση για τη σωτηρία της χώρας ενώ ο χρόνος τελειώνει


Βαρύτερη παρά ποτέ η ιστορική ευθύνη που επωμίζονται οι πολιτικοί αρχηγοί για συναίνεση ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, ενώ τα περιθώρια στενεύουν. Οι αποφάσεις τώρα βρίσκονται στην ευχέρεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο ο πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα της συγκυβέρνησης.


Μέχρι στιγμής ο ηγέτης της ΝΔ έχει φανεί απρόθυμος τηρώντας στάση άρνησης, καθώς από τις δημοσκοπήσεις διαφαίνεται ότι θα κερδίζε τις εκλογές εάν γίνονταν και ενδεχομένως και αυτοδυναμία, όσο το ΠΑΣΟΚ – υπό τη σκια των σκληρών μέτρων, της ανεπάρκειας και των παλινωδιών που παρατηρήσαμε προσφατα – φθείρεται.


Ωστόσο ο χρόνος είναι μία πολυτέλεια που δεν υπάρχει ούτε για εκείνον ούτε δυστυχώς για τη χώρα που κοιτά πια το αδιέξοδο στα μάτια. Από τη στιγμή που ο κ. Παπανδρέου έχει αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο να μην είναι πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς οφείλει να κάνει βήματα πίσω και να συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλιώς τα παιχνίδια στρατηγικής θα πνίξουν την Ελλάδα.


Όσο η συναίνεση την οποία αποζητούν απεγνωσμένα οι πολίτες από τους υπεύθυνους άρχοντες, αλλά και για την οποία καλούν επιτακτικά οι εταίροι και το ΔΝΤ, δεν έρχεται, οι επιλογές περιορίζονται τραγικά για τον πολίτη αλλά και για τους ίδιους όσους εμφανίζονται αδιάλλακτοι, καθώς κινδυνεύουν αυτό που τελικά θα κερδίσουν να είναι η αυτοδυναμία σε μία χώρα χρεοκοπημένη και κατεστραμμένη.


Πηγή: NewsIt.gr
Dieta Dunkan