Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΚΩΣ: Συνελήφθη τελικά ο 1 και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να συλληφθεί και ο 2ος τσιγγάνος της κλοπής των καλωδίων στην αποθήκη της ΔΕΗ Κω!


Συνελήφθη τελικά χθες το βράδυ και ανακρινόμενος ομολόγησε ο ένας από τους δύο συνεργούς οι οποίοι βάζοντας μπροστά υπηρεσιακό φορτηγάκι της ΔΕΗ (τα κλειδιά ήταν πάνω) και φορτώνοντας το καλώδια -τα οποία ...
επιχείρησαν να κλέψουν- το έριξαν πάνω στην μαντρόπορτα αλλά τους σταμάτησε η τσιμεντοκολόνα της εισόδου η οποία έπεσε μαζί με την πόρτα και σκάλωσε το αυτοκίνητο.
Πρόκειται για 30χρονο τσιγγάνο από τις οικογένειες που μένουν στο πρώην Φάσιον. και αυτός που αναζητείται είναι ο ίδιας ηλικίας περίπου ξάδερφος του με ιστορικό σε παρόμοιες υποθέσεις (για τις οποίες ερευνάται η πολύ πιθανή συμμετοχή τους...)
Η αστυνομία εκτιμά ότι εντός των επόμενων ωρών θα συλληφθεί και ο δεύτερος δράστης ο οποίος είναι επίσης γνωστός της, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή τρίτου προσώπου.
(Σημειώνεται ότι δεν είναι οι δύο νεαροί που βρέθηκαν να περνούν εκείνη την ώρα που πήγε η αστυνομία στην περιοχή στο δρόμο μεταξύ σ/μ Βασιλειάδη και v tours)
To δελτίο τύπου της Αστυνομίας: 


Εξιχνιάστηκε η απόπειρα κλοπής στο εργοτάξιο της Δ.Ε.Η. στην Κω
Εξιχνιάστηκε, χθες (18-11-2011) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, η απόπειρα κλοπής καλωδίων χαλκού από το εργοτάξιο της Δ.Ε.Η στην Κω (Σχετικό Δελτίο Τύπου 18-11-2011).
Ειδικότερα, ύστερα από συνεχείς αναζητήσεις και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, συνελήφθη χθες το απόγευμα στην περιοχή Μαρμαρωτό Κω ένας 30χρονος ημεδαπός ROMA, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός του, γιατί την (17-11-2011) το βράδυ επιχείρησαν από κοινού να αφαιρέσουν καλώδια χαλκού συνολικού βάρους 300 κιλών από το εργοτάξιο της Δ.Ε.Η στην Κω.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.
Πηγή: aegeanews.gr