Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

STEVE JOBS: Φόρος τιμής στον ιδρυτή της APPLE από Σαρκοζί και Μεντβέντεφ!


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος δηλώνει λάτρης των προϊόντων πληροφορικής της Apple, χαιρέτισε σήμερα στο Twitter τη μνήμη του ιδρυτή της εταιρείας, του Στιβ Τζομπς, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 56 ετών.


«Οι άνθρωποι όπως ο Στιβ Τζομπς αλλάζουν τον ...
κόσμο μας», αναφέρει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Twitter.


«Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του και σε όλους αυτούς που εκτιμούσαν την ευφυΐα και το ταλέντο του», προσθέτει.


Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος εμφανίζεται τακτικά κρατώντας μια ταμπλέτα iPad στις συνεδριάσεις της κυβέρνησης, είχε συναντήσει τον Στιβ Τζομπς κατά την επίσκεψή του στη Σίλικον Βάλεϊ το 2010 και είχε επικαλεστεί επανειλημμένα σε ομιλίες του τον ιδρυτή της Apple.


Στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέτισε στην ιστοσελίδα του στο Facebook φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς, «μία από τις μεγάλες φυσιογνωμίες του καιρού μας», «ο οποίος ήταν ο ίδιος εμπνευσμένος και ενέπνεε άλλους».


«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς, ο οποίος υπήρξε ένας πολύ μεγάλος επιχειρηματίας, ένας μεγάλος νεωτεριστής και ένας μείζων πρωταγωνιστής της ψηφιακής επανάστασης που ζούμε», γράφει ο Σαρκοζί.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η «ικανότητα» του Στιβ Τζομπς «να φέρει την επανάσταση σε ολόκληρους οικονομικούς τομείς με τη δύναμη της φαντασίας και της τεχνολογίας, είναι μια πηγή έμπνευσης για τα εκατομμύρια των μηχανικών και των επιχειρηματιών σ’ όλο τον κόσμο», προσθέτει ο Γάλλος πρόεδρος.


Πηγή: Greek-Radar.gr