Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΥΡΚΙΑ: "Ρίχνει" τρίτο πλοίο στη Μεσόγειο - Κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο επιλέγει η Τουρκία, στέλνοντας το "Oceanic Challenger" για έρευνες δυτικά της Κύπρου!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft



Μετά το ερευνητικό "Πίρι Ρέις", η Τουρκία στέλνει στην περιοχή και το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο "Oceanic Challenger", συνεχίζοντας την τακτική των προκλήσεων.
Το νορβηγικό σκάφος πλέει...
προς την Αττάλεια και αναμένεται να ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαιοπιθανών περιοχών.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, προανήγγειλε τη διενέργεια τρισδιάστατων ερευνών σε μήκος 1.100 χιλιόμετρων και ισχυρίστηκε ότι υπήρξε και άλλο σκάφος που έκανε έρευνες για λογαριασμό της Τουρκίας χωρίς να ανακοινωθεί.
Οι σεισμογραφικές έρευνες του "Oceanic Challenger", δεν θα περιοριστούν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, αλλά και σε διεθνή ύδατα εντός περιοχών όπου το ψευδοκράτος έχει εκδώσει υποτιθέμενες άδειες για εργασίες στην κρατική Εταιρεία Πετρελαίων της Τουρκίας.
Μέχρι αυτή την ώρα οι τουρκικές αρχές δεν έχουν εκδώσει αγγελία προς τους ναυτιλλομένους, προσδιορίζοντας το χρόνο έναρξης και ολοκλήρωσης των ερευνών του "Oceanic Challenger".
Νορβηγικό, όπως σημειώνει "Το Έθνος", είναι και το ερευνητικό πλοίο "Bergen Surveyor", που θα πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες μέχρι το τέλος Νοεμβρίου σε περιοχές βορείως και δυτικώς της Κύπρου, παραβιάζοντας συχνά την κυπριακή ΑΟΖ, δυτικά της Πάφου και του Ακαμα.
Στο μεταξύ, το "Πίρι Ρέις", που συνοδεύεται από την τουρκική κορβέτα "Μπαρτίν", κινείται σε απόσταση 30 μιλίων βορείως του οικοπέδου 12 όπου έχει εγκατασταθεί η πλωτή εξέδρα και συνεχίζονται οι κυπριακές γεωτρήσεις για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.



Πηγή: News247.gr