Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

KATOIKOI ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ:" Αν έχετε αρχίδια, φέρτε τα σκουπίδια (στη Παπανικολού)"!!



Τη διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας δύο ώρες μετά την έναρξή της κι ενώ ολοκληρώθηκε η προ ημερησίας συζήτηση, αποφάσισε ο πρόεδρος του σώματος κ. Γιώργος Φιλιππόπουλος, μετά τα...
φραστικά επεισόδια που δημιουργήθηκαν και την ένταση που προκλήθηκε από την παρουσία 350 και πλέον κατοίκων και φορέων από 12 κοινότητες της Δυτικής Αιγιάλειας, που απαιτούσαν να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ της Παπανικολούς. 


Είχε προηγηθεί η πεντάλεπτη (που έγινε δεκαπεντάλεπτη) διακοπή της συνεδρίασης για να ηρεμήσει η κατάσταση, κάτι που όμως δεν επετεύχθη τελικά.

Τα αίματα ήταν ήδη αναμμένα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, καθώς όταν έφτασε ο δήμαρχος κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος στο Παλιό Νοσοκομείο, δέχτηκε τη φραστική επίθεση των κατοίκων, ενώ ο συνάδελφός του δικηγόρος κ. Γιάννης Σταυρόπουλος τον αποκάλεσε "ψεύτη και απατεώνα"

Ο δήμαρχος αντέδρασε κινούμενος απειλητικά προς το μέρος του και παραλίγο να πέσουν και μερικές "ψιλές" αλλά τελικά επεκράτησε η ψυχραιμία και η λογική.

Οι παρευρισκόμενοι ακροατές καθ'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας των ερωτήσεων και της ενημέρωσης του σώματος, παρενέβαιναν κάθε φορά που ακουγόταν η λέξη "Παπανικολού", ζητώντας τη συζήτηση του θέματος. Τελικά, μετά από αίτημα αρκετών δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας (μεταξύ αυτών οι κ.κ. Καλογερόπουλος, Βαρδάλος, Φιλιππάτος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μουτούσης) και υπό τα χειροκροτήματα των κατοίκων, ο κ. Γ.Φιλιππόπουλος αποφάσισε να θέσει σε ψηφοφορία το κατεπείγον του θέματος, ώστε αναλόγως να πράξει το σώμα.
Στην ψηφοφορία που διεξήχθη, το σώμα με ψήφους 16 κατά προς 13 υπέρ (απουσίαζαν οι κ.κ. Θ.Σταυρόπουλος και Β.Ψυχράμη αλλά ψήφισε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μυρόβρυσης όπου ανήκει διοικητικά η Παπανικολού), αποφασίστηκε το μη κατεπείγον και κατά συνέπεια η μη συζήτηση του θέματος, με αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν όχι στη συζήτηση να δεχτούν φραστικές επιθέσεις από τους παρευρισκόμενους. 

Δέκτης των μεγαλύτερων διαμαρτυριών ήταν ο αντιδήμαρχος Συμπολιτείας-Ερινεού κ. Μιχάλης Κωνσταντίνου, που με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων κατάφερε να βγει από την αίθουσα, καθώς φαίνεται πως οι κάτοικοι περίμεναν εκ μέρους του να ψηφίσει υπέρ της συζήτησης για το θέμα της Παπανικολούς, γιατί ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Συμπολιτείας τόσα χρόνια είχε παλέψει για να μην διεξαχθεί το έργο. 

Αίσθηση προκάλεσαν πάντως, τόσο τα "υπέρ" των κ.κ. Μπερούκα και Μουτούση της πλειοψηφίας αλλά και το "κατά" του κ. Γιαννούλη της ελάσσονος μειοψηφίας, που δείχνει να διαχωρίζει τη θέση του από αρκετές απόψεις του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Δ.Τριανταφυλλόπουλου...

Στα πολλά "πικάντικα" της συνεδρίασης περιλαμβάνεται και το κεντρικό σύνθημα των παρευρισκομένων: "Αν έχετε αρχ... φέρτε τα σκουπίδια!" που φώναζαν ρυθμικά μετά την απόφαση για διακοπή.

Σημειώνεται η παρουσία αστυνομικής δύναμης, που περιφρουρούσε διακριτικά τη συνεδρίαση, χωρίς να χρειαστεί πάντως να επέμβει. Η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την Τρίτη στις 2.30 το μεσημέρι.

Πηγή κειμένου: Filodimos.gr