Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

IIF: «Ναι» των τραπεζών σε «κούρεμα» 50%!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft


Ανάγκα και Θεοί πείθονται, πόσο μάλλον οι τραπεζίτες …


Σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών (!) εφημερίδων, που αναπαράγονται από τα διεθνή πρακτορεία, η πλειονότητα των τραπεζών που είναι ‘εκτεθειμένες’ στο...
ελληνικό χρέος συναινεί σε ένα προτεινόμενο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50% ή και 55%.

Το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, που επικαλείται μάλιστα πηγές του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), κάνει λόγο για μια τελική συμφωνία μεταξύ των ιδιωτών δανειστών σε αυτό το δυσθεώρητο ύψος απομείωσης των ελληνικών ομολόγων και μάλιστα ο γενικός διευθυντής του IIF Τσάρλς Νταλάρα φέρεται έτοιμος να  παρουσιάσει τη θέση των τραπεζών κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Εφόσον αυτή η είδηση επαληθευθεί και στην πράξη, τότε αυτό σημαίνει πως οι ιδιώτες επενδυτές κατάληξαν εγγύτερα στις γερμανικές θέσεις και απαιτήσεις και πάντως εκτιμούν πως με τη βοήθεια, ίσως και περιορισμένη κατά περίπτωση, κρατικών εγγυήσεων και χορηγήσεων θα μπορέσουν να διαχειρισθούν και εν τέλει να αντιμετωπίσουν τις ζημιές τους από ένα τόσο «βαθύ κούρεμα»!

Εκείνη που αδιαμφισβήτητα θα δει τη θέση της να ισχυροποιείται είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Ενώ μεγάλος «χαμένος» είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί που από την αρχή εμμένει στη θέση του για περαιτέρω μόχλευση του EFSF  και ουσιαστικά μετατροπή του σε «τραπεζικό μηχανισμό δανεισμού».

Το πλήγμα στο Γάλλο πρόεδρο είναι διπλό, καθώς πέραν της τελικής θέσης του IIF, νωρίτερα έγινε γνωστό πως 10 μεγάλοι ευρωπαϊκοί τραπεζικοί και ασφαλιστικοί όμιλοι ζήτησαν με κοινή επιστολή τους προς τον επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ να στηρίξει τη γερμανική πρόταση για μετατροπή του Ταμείου σε μηχανισμό ασφάλισης πιστώσεων!!!



Πηγή: ProtoThema.gr