Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

GUARDIAN: Δημοσίευμα για ευρω - πακέτο "μαμούθ" ύψους 2 τρισ. ευρώ!!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft


Πακέτο- μαμούθ ως απάντηση στην κρίση της ευρωζώνης ετοιμάζουν Γερμανία και Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Ειδικότερα το...

ευρωπαϊκό "διευθυντήριο" φέρεται να συμφώνησε σε πενταπλασιασμό του ποσού για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), που από 440 δισ. θα ανέλθει σε 2 τρισ. ευρώ.

Το δημοσίευμα επικαλείται- ανωνύμως- ευρωπαίο διπλωμάτη, ο οποίος ανέφερε ότι το "πακέτο" αυτό θα ενισχύσει τις χώρες, αλλά και τις τράπεζες, της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρεοκοπίας

Το δημοσίευμα σημειώνει τη βεβαιότητα ότι η πρόταση αυτή θα περάσει, ειδικά μετά από την προειδοποίηση του οίκου Moody's προς τη Γαλλία, ότι τοποθετεί το αξιόχρεο της (ΑΑΑ) υπό αίρεση.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο αλλά και το ευρώ ανέβηκαν μετά το δημοσίευμα του Guardian.

Το Reuters, που μεταφέρει πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Guardian, τονίζει ότι επικοινώνησε με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά σε συμφωνία όπως η προαναφερθείσα.

Υπενθυμίζεται δε ότι η καγκελάριος Μέρκελ -και οι επιτελείς της- διαμηνύουν συνεχώς ότι η κρίση χρέους δεν θα λυθεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής.

Το ρεπορτάζ του Reuters επισημαίνει ότι το Βερολίνο και το Παρίσι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για μεγαλύτερο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, με τη Γερμανία να πιέζει για απομείωση μέχρι και 50%.



Πηγή: Nooz.gr