Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Χάκερ υποστηρίζουν ότι υπέκλεψαν στοιχεία από το Facebook!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft



Μία ομάδα χάκερ που αυτοαποκαλείται «Team Swastika», ανάρτησε μία ανακοίνωση στο Pastebin , στην οποία υποστήριζε ότι είχε καταφέρει να εισβάλει...
σε περισσότερους από 10.000 λογαριασμούς του facebook.


Σύμφωνα, όμως,  με τις δηλώσεις εκπροσώπου τύπου του Facebook, οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί e-mail και κωδικών δεν αντιστοιχούν σε πραγματικούς λογαριασμούς. Αντ' αυτού από ότι φαίνεται τα στοιχεία περιήλθαν στα χέρια τους μέσω κοινών τεχνικών phising, με τις οποίες κατάφεραν να ξεγελάσουν χρήστες στο να δώσουν προσωπικά στοιχεία. Είναι πιθανό όμως, οι συνδυασμοί αυτοί να ισχύουν για κάποιους άλλους λογαριασμούς των θυμάτων.


Οι συγκεκριμένοι χάκερ, είχαν πρωτο-τραβήξει την προσοχή με το να δημοσιεύσουν τα διαπιστευτήρια εισόδου των χρηστών των ιστοσελίδων της ινδικής πρεσβείας στο Νεπάλ και της κυβέρνησης του Bhutan.


Ο Rik Ferguson από την Trent Micro, κατάφερε και εντόπισε την ανάρτηση των στοιχείων στο Pastebin, προτού την κατεβάσουν, τα οποία βρήκε ότι προέρχονταν από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στην πλειονότητά τους οι χρήστες δεν χρησιμοποιούσαν περίπλοκους κωδικούς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πως αυτά τα στοιχεία κλάπηκαν.

Πηγή: 24h NewsRoom