Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

EN AIGEIRA ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ: Κρεμμυδόπιτα μοσχομυριστή (Onion Pie) - Τι υλικά χρειάζεστε;

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft


Μια και μάθαμε τις προάλλες να ανοίγουμε φύλλο, ευκαιρία να φτιάξουμε σήμερα μια πίτα. Σύμφωνα με μία από τις ...
διαγωνιζόμενες στο master chef είναι παραδοσιακή κρητική συνταγή. 

Εμείς πάντως τη μάθαμε από μια πρώην πεθερά, η οποία την πετύχαινε τα μάλα. Η προαναφερθείσα πεθερά δεν ήταν εντούτοις από την Κρήτη αλλά από τη βόρεια Ελλάδα. 
Και μη σκιάζεστε, δε θα αναδύεται καμιά δυσάρεστη essence! Το κρεμμύδι και το σκόρδο μόνο αν καταναλωθούν ωμά "ξεκλειδώνουν" το...άρωμά τους!

ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό κρεμμύδια
               150 γρ. μπέικον
               3 αβγά
               200 γρ. κρέμα γάλακτος
               150 γρ. βούτυρο γάλακτος
               1 πρέζα πάπρικα
               αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ετοιμάζουμε το φύλλο (βλ. Φύλλο για πίτα). Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το μπ έικον και αφήνουμε στο μάτι για άλλα 2 λεπτά. 

Χτυπάμε τα αβγά και την κρέμα γάλακτος με τον αβγοδάρτη. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον στο μείγμα της κρέμας. Βάζουμε στον πάτο του ταψιού (κάπως ακούγεται αυτό..?) τα 4 φύλλα, ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα. Λαδώνουμε καλά και το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περ. 30 λεπτά (μέχρι να ροδίσει.

ΤΙΡS:  1. Πριν τη βάλουμε στο φούρνο, τη χαράσσουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι, σα να την κόβουμε σε κομμάτια, αλλά χωρίς να φτάνει μέχρι κάτω.
        2. Μόλις βγάλουμε την πίτα από το φούρνο ραντίζουμε με λίγο νεράκι για να μαλακώσει, δηλαδή να είναι τραγανό αλλά όχι σκληρό.