Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Οι βουλευτές μας υιοθετούν “γραμμή” ΝΔ"!!



Ανήσυχος για τις επιθέσεις, που δέχεται η κυβέρνηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος και ...
υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός εναντίον της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να παρενέβη για να σημειώσει ότι μέρος της κριτικής, που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετούν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως φέρεται να είπε.

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης, ο οποίος φέρεται να εστίασε στην κριτική της Β. Παπανδρέου περί “διόγκωσης του κράτους” την τελευταία διετία. “Πρόκειται για βαρύτατη μομφή, αβάσιμη και συκοφαντική” είπε ως πρώην υπουργός Εσωτερικών, ενώ αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλ. Μόσιαλο, ώστε η κυβέρνηση να απαντήσει με στοιχεία για την κατηγορία περί διόγκωσης του κράτους.

Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κ. Πάγκαλος λέγοντας ότι έχει στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για την κριτική που ο ίδιος έχει δεχθεί από δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. τον Νίκο Σαλαγιάννη και τον Χρ. Πρωτόπαπα) για δικές του (ανύπαρκτες, όπως είπε) ευθύνες στις καθυστερήσεις, στην κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου.

Αναλυτική ενημέρωση για το θέμα της Proton, φέρεται να ζήτησε από τον Ευ. Βενιζέλο ο έτερος αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος υποστηρίζοντας ότι “αυτές τις ημέρες η Ευρώπη ασχολείται με δύο τράπεζες με τη Dexia και την Proton”.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να ενοχλήθηκε από αυτήν την παρέμβαση λέγοντας ότι αντίστοιχη κριτική είχε δεχθεί και με το θέμα των εγγυήσεων που ζητούσε η Φιλανδία, αλλά – όπως φέρεται να είπε – “το θέμα έληξε χωρίς οι Έλληνες να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ”. Απάντησε πάντως ότι δεν πρόκειται να κρατικοποιηθεί άλλη τράπεζα, πέραν της Proton, για την οποία υποστήριξε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση.

Νερό στο …κρασί του φέρεται να έβαλε ο Γ. Ραγκούσης, υιοθετώντας κάποια από τα αιτήματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των ταξί. “Πολλά από αυτά ήταν αιτήματα της τρόικας” φέρεται να είπε προαναγγέλλοντας νέα διαπραγμάτευση – μαζί με τον κ. Βενιζέλο όπως φέρεται να είπε - για την εξάμηνη μεταβατική περίοδο και το πλαφόν στον αριθμό των αδειών

“Η τρόικα δε μας λέει το πώς. Έχει βάλει ’κόκκινο’ στο θέμα των καθυστερήσεων αλλά δε μας υποδεικνύει τους τρόπους” φέρεται να απάντησε στον Γ. Ραγκούση, ο Χρ. Παπουτσής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως, η απελευθέρωση των ταξί και των Δ.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων πέρασε ομοφώνως από το υπουργικό συμβούλιο, όπως αντιδράσεις δεν υπήρξαν και για το σχέδιο νόμου που εισηγήθηκε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος.

Πηγή: 24h.gr