Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ: «Ευχαριστούμε τον κόσμο» !

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft


Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε μετά την νίκη επί της Ντόρτμουντ πως ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα κρίσιμος και πως οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν οπωσδήποτε την νίκη για να διεκδικήσουν την πρόκριση ή την τρίτη θέση, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

«Ήταν πολύ δύσκολο να προετοιμάσουμε την ομάδα. Η Μπορούσια είναι πολύ δυνατή και γρήγορη ομάδα και μας δυσκόλεψε πολύ. Μάς πίεσε πολύ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε πολλές μπάλες και το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στην περιοχή μας. Σε εκείνο το διάστημα δυσκολευτήκαμε πολύ. Στο δεύτερο μέρος προσαρμοστήκαμε, έπρεπε να παίξουμε πιο αμυντικά και πιστέψαμε πως με τις αντεπιθέσεις θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ. Κρίνονταν πολλά στο σημερινό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη για να διεκδικήσουμε την πρόκριση ή την τρίτη θέση. Πλέον, μετά από αυτή τη νίκη, βλέπουμε με περισσότερη αισιοδοξία τα επόμενα τρία παιχνίδια του ομίλου».

Για την απόδοση του Ολυμπιακού στην επανάληψη ανέφερε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έγινε πολύ γρήγορο παιχνίδι με συνεχείς αντεπιθέσεις. Εμείς στο δεύτερο μέρος είχαμε πολύ πιο συμπαγή άμυνα και καταφέραμε να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες, ενώ η Ντόρτμουντ αγωνιζόταν πλέον ενάντια στο χρόνο».

Για την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός ενάντια στις γερμανικές ομάδες δήλωσε: «Δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Ειδικά από τη στιγμή που αρχίζει το ματς. Ξέρω πως οι Έλληνες είναι προληπτικοί και τους αρέσει να συζητούν αυτά τα πράγματα».

Για την χαρά που έδωσε η νίκη στους Έλληνες, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα ανέφερε: «Ξέρουμε πως η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές και το ποδόσφαιρο είναι από τους λίγους τρόπους για να ξεφεύγει ο κόσμος από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Χαιρόμαστε όταν δίνουμε χαρά στον κόσμο και τον βοηθάμε να ξεχνά τα προβλήματά του. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα».


ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr