Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΒΛΑΣΣΗΣ ΤΣΑΚΑΣ: «Δεν θα τους κάνω το χατίρι»!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft


Αποφασισμένη να μην παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του πλειοψηφικού πακέτου του Παναθηναϊκού, ακόμα και στην περίπτωση που το ΔΣ της ΠΑΕ ανάψει το «πράσινο φως» στην Arboris Capital, δηλώνει η πλευρά...
του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, όπως δήλωσε ο Βλάσσης Τσάκας στον ΣΚΑΪ

Ο Βλάσσης Τσάκας τόνισε στην εκπομπή «Δίκη», του ΣΚΑΪ, πως στην περίπτωση που εξουσιοδοτηθεί η αμερικανική εταιρία θα σημαίνει «casus belli» (σ.σ. αιτία πολέμου) με όσους συναινέσουν, ενώ προανήγγειλε πως εάν οριστικοποιηθεί το «deal» θα γίνει ολική αναδιάρθρωση στο Δ.Σ., στο οποίο θα υπάρξουν και δύο Σαουδάραβες.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα δεσμεύτηκε πως με την υπογραφή του MoU, η πλευρά Βαρδινογιάννη μπορεί να λάβει έγγραφο το οποίο πιστοποιεί την οικονομική δυνατότητα του πρίγκιπα.

Απόσπασμα από όσα είπε ο Βλάσσης Τσάκας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Δίκη»: 
Για την πρόταση της Arboris Capital και για το εάν δοθεί το "πράσινο φως" στην Αμερικανική εταιρία: «Αυτό το πράγμα είναι αόριστο. Την έχω διαβάσει την πρόταση. Εάν δοθεί το “πράσινο φως” από το Δ.Σ., δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να παραιτηθούμε». 

«Εμείς μεθαύριο (Τετάρτη) είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το MΟU που ουσιαστικά είναι το 80% της συμφωνίας. Αυτοί που περιμένουν ότι ήταν παιχνίδι του Βαρδινογιάννη, κάνουν λάθος. Ο,τι έχω πει από την αρχή μπαίνει σιγά-σιγά στο τραπέζι. Εγώ θα πω ότι μία τέτοια απόφαση του Δ.Σ. θα είναι για μας “casus belli”. Να σας πω επίσης ότι κανείς από τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι στα πλάνα μας. Εκτός από τον πρίγκιπα, στο νέο ΔΣ θα είναι και δύο Σαουδάραβες. Δεν μπορώ να πω ονόματα. Οι υπόλοιποι επτά στο 9μελές συμβούλιο θα είναι Έλληνες», ενώ όσον αφορά στους παλαιμάχους: «Δεν νομίζω ότι η συμμετοχή στα διοικητικά είναι τιμή. Τους παλαίμαχους τους τιμούμε, είναι η ιστορία του συλλόγου, δεν νομίζω όμως ότι θα μπουν στο Δ.Σ.». 

Για το αν είναι στο πλάνο να συνεργαστεί ο πρίγκιπας με άλλους μετόχους: «Αν οι μέτοχοι θέλουν να ακολουθήσουν, τότε είναι ευπρόσδεκτοι να ακολουθήσουν. Γνωρίζοντας όμως ότι η επόμενη αύξηση είναι 55 εκ. ευρώ. Εγώ θα πω ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν ο μόνος που πήρε ξεκάθαρη θέση στην ιστορία. Είπε αυτό που λέει ο κόσμος για τις υπόλοιπες προτάσεις». 

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον αμερικανικής εταιρίας για την κατασκευή του γηπέδου:
«Δεν είναι ενδιαφέρον αμερικανικής εταιρίας. Εμείς θέλουμε να προσλάβουμε την κορυφαία εταιρία στον κόσμο για να δούμε πως μπορεί να γίνει ο σχεδιασμός του γηπέδου στον Βοτανικό. Η εταιρία είναι η Populus Constructions». 

Όσον αφορά στο γνήσιο της υπογραφής του πρίγκιπα: «Αύριο (σ.σ. Τρίτη) θα μεταβούμε στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας για να σφραγίσουμε το πρωτότυπο και εν συνεχεία θα πάμε στο Υπουργείο Εξωτερικών για τη μετάφρασή του»