Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΤΡΕΖΟΡ ΛΟΜΑΝΑ ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ: Υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπλάκπουλ έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν!


Ο αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού, Τρεζόρ Λομανά Λούα Λούα, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπλάκπουλ έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν.



Έπειτα από τέσσερις ποδοσφαιρικές χρονιές, ο Τρεζόρ...
Λομανά Λούα Λούα επιστρέφει στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπλάκπουλ, η οποία αγωνίζεται στην Championship και διεκδικεί με αξιώσεις την άμεση επάνοδό της στην Premier League.
Ο 31άχρονος, πλέον, επιθετικός είχε μείνει ελεύθερος από την κυπριακή Ομόνοια το περασμένο καλοκαίρι και μέχρι πρότινος έκανε προπονήσεις με τη Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ, που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της αγγλικής League One.

Ο Κονγκολέζος ποδοσφαιριστής έχει συνδέσει το όνομά του με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, στην πειραϊκή ομάδα μέτρησε δύο αγωνιστικές θητείες. Το καλοκαίρι του 2007, οι ερυθρόλευκοι τον απόκτησαν από την Πόρτσμουθ έναντι περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, με τριετές συμβόλαιο.

Έπειτα από μία σεζόν στο μεγάλο λιμάνι (2007/08, 6 γκολ σε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις), παραχωρήθηκε με μεταγραφή στην Αλ Αραμπί του Κατάρ, όπου έμεινε σχεδόν ενάμιση χρόνο. Τον Δεκέμβρη του 2009 έλυσε τη συνεργασία του με την Αλ Αραμπί και τον Γενάρη του 2010 επέστρεψε στον Ολυμπιακό με εξάμηνο συμβόλαιο (με προοπτική ανανέωσης, που δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, για τα επόμενα δύο χρόνια), αγωνιζόμενος στο δεύτερο μισό της σεζόν 2009/10, με 3 γκολ σε 19 συνολικά συμμετοχές.

Ο Λούα Λούα αγωνιζόταν εννέα χρόνια στην Αγγλία. Έπαιξε κατά σειρά σε Κόλτσεστερ (1998-2000), Νιούκαστλ (2000-2004) και Πόρτσμουθ (2004-2007). Ο Τρεζόρ από την πρώτη στιγμή δέθηκε με τον ερυθρόλευκο κόσμο και παραμένει αγαπητή φυσιογνωμία στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού.



Πηγή: RedPlanet.gr