Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συμμορία με πολυτελή ΙΧ και όπλα "χτύπησε" τα ΕΛΤΑ κι ετοιμαζόταν για "μεγάλα πράγματα" - Δείτε φωτογραφίες!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft



Τετραμελής εγκληματική ομάδα, που είχε αδυναμία στα πολυτελή ΙΧ, είχε ήδη χτυπήσει τα ΕΛΤΑ Αριδαίας με λεία 56.000 ευρώ κι ετοιμαζόταν για ..."πολύ μεγάλα πράγματα" όπως χαρακτηριστικά είπαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


 Διαβάστε αποκλειστικές πληροφορίες του planet-greece για τα όσα οι ίδιοι είπαν στους αστυνομικούς και τη δράση τους, και δείτε και φωτογραφίες από τη δράση τους...

Πρόκειται για δύο 27χρονους ομογενείς από το Καζακστάν, οι οποίοι ήταν οι αρχηγοί της εγκληματικής ομάδας, που σκόπευε μέσα σε λίγα χρόνια να πλουτίσει όσο γινόταν περισσότερο.

Μαζί τους ήταν ακόμη ένας ομοεθνής τους, ηλικίας 30 ετών κι ένας ομογενής από τη Γεωργία, ηλικίας 35 ετών.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν οι δράστες της μεγάλης ληστείας στα ΕΛΤΑ Αριδαίας, τον Δεκέμβρη του 2010, με λεία 56.000 ευρώ.

Αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης του planet-greece, αποκάλυψε ότι πριν πραγματοποιήσουν τη ληστεία αυτή, παρακολουθούσαν επί ένα μήνα τον στόχο τους. Καθημερινά έκαναν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσαν. Χρονομετρούσαν τις διαδρομές. Είχαν καταρτήσει εναλλακτικό σχέδιο διαφυγής. Παρέμεναν επί ώρες απέναντι από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ παρατηρώντας και καταγράφοντας όλες τις κινήσεις των υπαλλήλων και των χρηματαποστολών. Ήξεραν τα πάντα. Και τελικά όταν αποφάσισαν να δράσουν, κατάφεραν να διαφύγουν με αυτοκίνητο χωρίς ποτέ να μπορέσει να τους εντοπίσει η αστυνομία.

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, μετά από ταυτόχρονες επιχειρήσεις τους συνέλαβαν χθες σε Θεσσαλονίκη και Πέλα, οι ίδιοι, σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι "επιλέξαμε να μην χτυπήσουμε καμία τράπεζα, κανένα ταχυδρομείο, μες στη Θεσσαλονίκη. Είχαμε μελετήσει καλά τις κινήσεις σας και φοβόμαστε ότι θα μας πιάνατε σύντομα".

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πιστεύουν ότι εξάρθρωσαν μία μεγάλη εγκληματική ομάδα, η  οποία, όμως, δεν πρόλαβε να κάνει τα "μεγάλα πράγματα" που σχεδίαζε.

Στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν:


  • (1) πιστόλι MAKAROV με 20 φυσίγγια
  • (1) ομοίωμα περιστρόφου
  • (2) πολεμικά-κυνηγετικά μαχαίρια
  • (2) φορητοι πομποδέκτες
  • (3) κράνη μοτοσικλετιστή
  • (2) μικροδέματα , συνολικού βάρους 28,6 γραμ.
  • (8) ημιαποξηραμένα κλαδιά κάνναβης


Επίσης, εντοπίσθηκαν σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο στην αυλή μιας από τις ερευνώμενες οικίες (8) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν, ενώ μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν συνολικά 4 πολυτελή ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία αγόρασαν με τα χρήματα από ληστείες που είχαν διαπράξει και τα χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες.



Πηγή:  planet-greece