Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ": "Ένοχη η άρνηση του Δημάρχου να κάνει διάλογο για τον Χ.Υ.Τ.Α Παπανικολού"!


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας και η οποία οδήγησε τελικά στην αναγκαστική διακοπή της, έχοντας στο επίκεντρο το φλέγον ζήτημα της ...
κατασκευής "Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων" στην τοποθεσία "Παπανικολού", ο Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση:


"Από τις αρχές Αυγούστου είχαμε προειδοποιήσει τον κ.Δήμαρχο, πως με την τακτική του αιφνιδιασμού και της "'άρπα -κόλα" διαδικασίας κατασκευής του επίμαχου "Χ.Υ.Τ.Α", θα μετατρέψει την Δυτική Αιγιάλεια...σε νέα "Κερατέα"! Δεν μας άκουσε, νομίζοντας ότι θα πιάσει τους θιγόμενους Κοινοτάρχες και κατοίκους "στον ύπνο" και θα δώσει λύση στο μεγάλο, χρονίζον και ακριβό θέμα των σκουπιδιών.


Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή, το όλο θέμα να συζητηθεί κατ' επειγόντως στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αγνοηθήκαμε στο αίτημα για έκδοση επικαιροποιημένης απόφασης κατά του έργου. Δεν μας άκουσε, νομίζοντας ότι θα μπορέσει να "ξεγλιστρήσει" από "δύο μικρά χωριουδάκια" όπως μονολογούσε ο κ. Δήμαρχος!


Παραβλέποντας το γνωστό..."το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"ο κ. Δήμαρχος οδήγησε σε "ναυάγιο" την τελευταία ευκαιρία που είχε να κατευνάσει της αντιδράσεις σε Συμπολιτεία κι Ερινεό και ν' αποδεχθεί - άφοβα και αναλυτικά- έναν ευρύ διάλογο για τον νέο "Χ.Υ.Τ.Α".


Αντιθέτως η ένοχη άρνησή του, οδήγησε - προκλητικά - τα πράγματα σε "μπάχαλο", με ανταλλαγή ύβρεων, χειρονομιών και προπηλακισμών που αν μη τι άλλο δεν τιμούν κανέναν και από τους εμπλεκόμενους, αιρετούς και μη.


Ας μην ξεχνά η δημοτική αρχή πως..."άνεμους έσπειρε, και τώρα θερίζει θύελλες!
Ως Δημοτική Παράταξη "Αιγιάλεια- Νέα Εποχή" δεν θα υπαναχωρήσουμε από την αρνητική μας θέση για ένα έργο "στημένο", που βρίθει παρανομιών και που ελοχεύει πλείστους περιβαλλοντικούς κινδύνους, επιστημονικά καταγεγραμμένους, συνεισφέροντας αγωνιστικά στην οριστική ματαίωση της εν λόγω εργολαβίας νόμιμα μέσα αλλά και δημοκρατικές διαμαρτυρίες.


Δεν είναι (και δεν πρέπει να είναι) θέμα αντιπολίτευσης, αλλά θέμα ζωής και θανάτου"!