Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft


Με αφετηρία τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία λειτουργεί σε καθεστώς φόβου και ...
ασυνεννοησίας, αλλά και τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της Τρίτης, όπου ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει το Σώμα για τη νέα δανειακή σύμβαση και τη Σύνοδο Κορυφής, η εβδομάδα που άρχισε ενδεχομένως να είναι πλήρης πολιτικών εξελίξεων.
Ενώ η κοινωνία βιώνει την επόμενη ημέρα από τον επεισοδιακό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παράγοντες του δημοσίου βίου παρεμβαίνουν, απαιτώντας πρωτοβουλίες οι οποίες θα εξωθήσουν το πολιτικό σύστημα να δρομολογήσει εξελίξεις.

Μετά την παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, ο Μίκης Θεοδωράκης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία, παρότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, ακόμη και να παραιτηθεί, έτσι ώστε η χώρα να οδηγηθεί αναγκαστικά σε αλλαγή σκηνικού.

Η Νέα Δημοκρατία, σε καθημερινή πλέον βάση, ζητεί εκλογές. Η
 Αριστερά επίσης, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μία πλήρη Βαβυλωνία ως προς τις προθέσεις της κοινής γνώμης. Ο μέσος πολίτης φέρεται να επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία, αρνείται όμως τη νέα δανειακή σύμβαση με επίσης ισχυρή πλειοψηφία, δεν επιθυμεί εκλογές, απαιτεί δημοψήφισμα για την επικύρωση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου αλλά με την πρόθεση να τις απορρίψει. Ο ίδιος μέσος πολίτης απορρίπτει όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς παράγοντες των δύο κομμάτων εξουσίας ως εν δυνάμει κυβερνήτες οι οποίοι θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Την ίδια ώρα και ενώ το Κ.Κ.Ε. φαίνεται με ένα 10% περίπου, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με ένα ποσοστό γύρω στο 5% και η Δημοκρατική Αριστερά με ένα ποσοστό που ξεπερνά το 4% αλλά και τους Οικολόγους να διαθέτουν ποσοστό που τους επιτρέπει την είσοδο σε νέα Βουλή, με ποσοστό πάνω από 3%, η Αριστερά συνολικά υπερβαίνει το 20%. προϊδεάζοντας τους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές για το ενδεχόμενο μιας νέας Βουλής με τουλάχιστον 6 (έξι), κόμματα, ενδεχόμενο που αποκλείει αυτοδύναμες κυβερνήσεις, όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν φαίνεται να ξεπερνά πλέον το 15% και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι σε θέση να συσπειρώσει ούτε καν τον σκληρό της πυρήνα, περιοριζόμενη σε ένα ισχνό (για τις πολιτικές συγκυρίες) 22%.

Σε κατάσταση αποσύνθεσης η Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Μετά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. βρίσκονται σε πολιτική και προσωπική απόγνωση. Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να διεξαχθεί σε κλίμα εκρηκτικό. Τις αμέσως επόμενες ημέρες-εβδομάδες, οι κυβερνητικοί βουλευτές καλούνται να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό για το 2012, να εγκρίνουν το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος ταξιτζήδων και ιδιοκτητών φορτηγών, να στηρίξουν το φορολογικό νομοσχέδιο Βενιζέλου, με ό,τι αυτό προβλέπει ως προς νέες αφαιμάξεις των μικρομεσαίων, και τέλος να επικυρώσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Οι πολιτικές εκτιμήσεις συγκλίνουν στην άποψη πως μία τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα, με 153 βουλευτές, υπό τις παρούσες συνθήκες πίεσης και με δεδομένη πλέον την εχθρότητα της κοινωνίας, σε προσωπικό πλέον επίπεδο, προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, δεν είναι αντικειμενικά σε θέση να επωμισθεί και άλλα βάρη. Άλλωστε, η πλειονότητα των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γνωρίζει πως με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα δεν πρόκειται να επανεκλεγεί.





Πηγή: Zougla.gr