Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΛΙΒΥΗ: Συνελήφθη ο Μοτασίμ Καντάφι - Δείτε το βίντεο!


Βίντεο: Συνελήφθη ο Μοτασίμ Καντάφι
Πυροβολισμοί και πυροτεχνήματα ακούστηκαν στην Τρίπολη, καθώς έγιναν γνωστές πληροφορίες για τη σύλληψη του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Μοτασίμ. 


Οι δυνάμεις του Εθνικού...
Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσαν ότι συνέλαβαν και κρατούν τον Μοτασίμ, ωστόσο οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες. Εν τω μεταξύ, η γενέτειρα του Καντάφι εξακολουθεί να είναι για εβδομάδες πεδίο σφοδρότατων συγκρούσεων ανάμεσα στους κανταφικούς και τις δυνάμεις του Επαναστατικού Συμβουλίου.
Οι δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και κρατούν στη Βεγγάζη έναν από τους γιους του Καντάφι, τον Μοτασίμ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν στην πολιορκούμενη Σύρτη μαζί με τους αντιστεκόμενους κανταφικούς.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Μοτασίμ Καντάφι κρυβόταν στην γενέτειρα του πατέρα του, Σύρτη, μαζί με τους αντιστεκόμενους Κανταφικούς και συνελήφθη από τις δυνάμεις της νέας κυβέρνησεις της Λιβύη την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει την Τρίτη την νύχτα με αυτοκίνητο, μαζί με μία οικογένεια. Χθες , Τετάρτη, ο Μοτασίμ μεταφέρθηκε στη Βεγγάζη –μέχρι πρότινος έδρα του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου,- όπου και ανακρίνεται.
Την είδηση της σύλληψης του Μοτασίμ Kαντάφι –το πρώτο μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύη που εξακολουθεί να παράμενε άφαντος- διαδέχθηκαν πανηγυρισμοί, πυροβολισμοί και πυροτεχνήματα τόσο στην Τρίπολη όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας, από τους εξεγερμένους Λίβυους.
«Πιάσαμε τον μικρό, τώρα θέλουμε και τον μεγάλο» φώναζε το πλήθος.
Αν και την είδηση επιβεβαίωσαν τρία στελέχη του Συμβουλίου από τη Βεγγάζη και τη Σύρτη, εν τούτοις δεν έχει βγει η επίσημη ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, η οποία θα επιβεβαιώνει ή θα διαψεύδει την σύλληψη του Μοτασίμ.
Δείτε το βίντεο:
Πηγή: Tsantiri.gr