Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο λιμάνι Αιγίου!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft



Μια ευχάριστη είδηση, ανάμεσα στα τόσα ζοφερά ακούμε τελευταία, έδωσε μέσω του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος το πρωί της Πέμπτης. 
Πρόκειται για την έναρξη των εργασιών στο λιμάνι ...
του Αιγίου από την ανάδοχο εταιρεία Ηλιοχώρα (θυγατρική της ΤΕΡΝΑ), που έχει αναλάβει την αποπεράτωση ενός έργου που τα τελευταία 7 χρόνια είχε παγώσει, μετά την αποχώρηση της πρώτης αναδόχου εταιρείας ΜΟΧΛΟΣ.
"Πλέον το έργο, που η δημιουργία του ταλανίζει την τοπική κοινωνία από τον προηγούμενο αιώνα, ξεκινά κι έχει χρονοδιάγραμμα 26 μηνών" τόνισε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο δήμαρχος Αιγιαλείας, συμπληρώνοντας πάντως πως οι υπεύθυνοι της εταιρείας του ανέφεραν πως ίσως το έργο να'ναι έτοιμο και 3-4 μήνες νωρίτερα, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

"Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, εξάλλου, είναι μεγάλη εταιρεία, σοβαρή και αξιόπιστη και πλέον δεν θα'χουμε τα ίδια με το παρελθόν" δήλωσε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στην ΤΕΡΝΑ, όπως σημειώθηκε, ξεκίνησαν σήμερα βυθομετρήσεις και άλλες προκαταρκτικές εργασίες, ενώ εντός των ημερών θα εγκατασταθεί και ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρείας. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 8,6 εκ. ευρώ αλλά με την έκπτωση της εταιρείας το τελικό ποσό θα ανέλθει στα περίπου 5,6 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, αγώνας δρόμου γίνεται και για την οδική σύνδεση του νέου λιμανιού με την Εθνική Οδό. Για το έργο υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη, συμπεριλαμβανομένης και της περιβαλλοντικής, ενώ απομένει η σύνταξη της κτηματολογικής για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις. Το κόστος του έργου αναμένεται να φτάσει τα 6 εκ. ευρώ, ενώ το μεγάλο ζητούμενο είναι η εξεύρεση περιφερειακού προγράμματος, για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου.

Το έργο του λιμανιού Αιγίου, σε συνδυασμό με την επερχόμενη κατασκευή της μαρίνας αλλά και την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης μέσω του προγράμματος αστικών αναπλάσεων, θα είναι αναμφισβήτητα μια ένεση ζωής για την παραλία του Αιγίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Filodimos.gr