Λύση στο ζήτημα της ονομασίας… μέσω Χόλιγουντ επιχειρούν να δώσουν οι Σκοπιανοί, οι οποίοι ετοιμάζουν την ελληνική εκδοχή της ταινίας «Εξπρές του μεσονυχτίου».
Η κολώνια αυτή κρατάει χρόνια καθώς ήδη από το ...
2009 αναζητείται διακαώς ένας χρηματοδότης για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας (το σενάριο της είναι έτοιμο, όπως και ένα χαρακτηριστικό τρέιλερ που προβάλλεται στο διαδίκτυο).Ο τίτλος είναι «Η άλλη Ελλάδα» ενώ το σενάριο παρουσιάζει τη χώρα μας ως τον «κατακτητή» της Μακεδονίας, η οποία «εκδίωξε» τους Μακεδόνες (όχι τους Έλληνες – τους Σκοπιανούς). Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της οργάνωσης «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο», Τόντορ Πέτροφ, έναν από τους πλέον σκληροπυρηνικούς Σκοπιανούς και πιστό υποστηρικτή του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.
Το σενάριο
Κεντρικός ήρωας της ταινίας, είναι ο Αμερικανός πεζοναύτης Nick Stoyan, σκοπιανής καταγωγής, που μετατίθεται στις αμερικανικές δυνάμεις στο Κόσοβο και πριν αναλάβει υπηρεσία έρχεται στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το σπίτι του πατέρα του στην Έδεσσα, από όπου «εκδιώχθηκε» το 1913 από τους Έλληνες, για να μεταναστεύσει στη συνέχεια στις ΗΠΑ. Έξω από την Αθήνα, στο δρόμο για την Θεσσαλονίκη, θα καυγαδίσει με ομάδα νεοναζί, που σταμάτησαν ένα φορτηγό με σκοπιανές πινακίδες και επιχείρησαν να σβήσουν το αυτοκόλλητο με το πρόθεμα «ΜΚ».
Στο σημείο θα φτάσει περιπολικό, όπου οι αστυνομικοί μετά υπόδειξη των νεοναζί, θα συλλάβουν και θα οδηγήσουν στις φυλακές Κορυδαλλού τον ήρωα, που απεγνωσμένα ζητάει να έρθει σε επαφή με την αμερικανική πρεσβεία. Εξαιτίας του τατουάζ που έχει στο στήθος, με την αμερικανική σημαία και τον ήλιο της Βεργίνας, ο πεζοναύτης οδηγείται στην απομόνωση όπου βασανίζεται, κατόπιν «άνωθεν εντολών» προκειμένου να ομολογήσει από πού κατάγεται και γιατί θέλησε να επισκεφθεί την Έδεσσα.
Τελικά, μετά από πολλά βασανιστήρια ο Stoyan, θα καταφέρει να δραπετεύσει από τον Κορυδαλλό και να έρθει σε επικοινωνία με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Κόσοβο, που θα στείλει μυστικά ελικόπτερο στην Ελλάδα, για να τον παραλάβει.
Επιστρέφοντας για το Κόσοβο, ο Stoyan θα παρακαλέσει τον πιλότο να πετάξει επάνω από την Έδεσσα, προκειμένου να δει το σπίτι του πατέρα του. Πετώντας χαμηλά και δίπλα από τους φημισμένους καταρράκτες, ο ήρωας θα ανοίξει την πόρτα του ελικοπτέρου, φωνάζοντας «Να το σπίτι του πατέρα μου. Εδώ είναι ο τόπος μας. Η πατρίδα μας». Ο ήρωας επιστρέφει τελικά στο Κόσοβο και το περιστατικό, θα προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ - Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με το σενάριο.
Από την πλευρά του ο Πετρόφ δήλωσε ότι «θέλουμε να κάνουμε μια ταινία για να αποδείξουμε τον φασιστικό χαρακτήρα της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο διάστημα κάναμε πολλές επαφές στα Σκόπια και στο εξωτερικό με στόχο να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιήσουμε το σενάριο που έχουμε ήδη στα χέρια μας.
Πιστεύω πως μέσα από αυτήν την ταινία θα βοηθήσουμε σημαντικά την προσπάθεια της πατρίδας μας, στο αγώνα της κατά των απαιτήσεων της Ελλάδας να μην ονομάζεται «Μακεδονία». Οι απλοί πολίτες στις ΗΠΑ και αλλού, θα μάθουν μέσα από την ταινία για τον παραλογισμό και την απαίτηση της Αθήνας να αλλάξει το όνομα ενός κυρίαρχου κράτους και έθνους, για την ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και την γενοκτονία που εφάρμοσαν κατά των Μακεδόνων από το 1913 έως σήμερα» .
Πηγή: Thestival.gr