Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Κόβεται το επίδομα γάμου για τα ειδικά μισθολόγια!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft


Την κατάργηση του επιδόματος γάμου για τους 285.000 περίπου υπαλλήλους και λειτουργούς που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια, καθιερώνει από την 1η Νοεμβρίου το ...
πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:
-Το νέο Μισθολόγιο βαθμολόγιο θα εφαρμοστεί στους κληρικούς αλλά όχι στους αρχιερείς που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια.
-Θα περικοπεί το επίδομα γάμου σε 285.000 περίπου υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων και θα αποδίδεται οικογενειακή παροχή. Η οικογενειακή παροχή θα οριστεί στα 50 ευρώ για ένα παιδί, στα 70 ευρώ για 2 παιδιά, στα 120 ευρώ για 3 παιδιά, στα 170 ευρώ για τέσσερα παιδιά και θα αυξάνεται κατά 70 ευρώ για κάθε επιπλεόν παιδί.
- Αυξάνεται από 700 σε 900 ευρώ το επίδομα θέσης των γενικών διευθυντών και των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης. Αντίστοιχα οι προϊστάμενοι περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης θα λαμβάνουν επίδομα θέσης 450 ευρώ, οι σχολικοί σύμβουλοι και οι προϊστάμενοι διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 400 ευρώ, οι διευθυντές λυκείων 350 ευρώ, οι διευθυντές γυμνασίων 250 ευρώ και οι υποδιευθυντές σχολικών μονάδων 150 ευρώ, ενώ οι προϊστάμενοι μονοθέσιων διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών και νηπιαγωγείων 100 ευρώ.
-Το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων μειώνεται στο 50% ενός βασικού μισθού κατ’ έτος, εάν ο υπάλληλος πετύχει στόχους μέχρι και 90%, ενώ αν ξεπεράσει το 90% των στόχων θα λάβει έναν ακόμα βασικό μισθό ετησίως.
-Το αντίστοιχο Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το συνολικό κονδύλι των 100 εκ. ευρώ ετησίως
Οι αποδοχές των δικηγόρων με έμμισθη σχέση, των υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και του εμπιστημονικού προσωπικού των ανεξάρτητων αρχών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα καθοριστούν ένα μήνα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου με αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων και αποκεντρωμένων διοικήσεων διατηρούν τις αποδοχές που είχαν τον Σεπτέμβριο μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Από 1-1-2012 οι αποσπασμένοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν τις αποδοχές τους από τους οργανισμούς που έχουν τοποθετηθεί.
Οι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης θα «κερδίσουν» 6 χρόνια στην κατάταξή τους στο νέο βαθμολόγιο όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο του μισθολογίου.
Η εφαρμογή του μέσου κατά κεφαλήν κόστους μισθοδοσίας στα 1.900 ευρώ για τα ΝΠΙΔ, τις δημοτικές επιχειρήσεις και τις Α.Ε. του Δημοσίου θα ισχύσει μέχρι το 2015.
Και οι δικαστικοί υπάλληλοι εντάσσονται στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας όπως αναφέρει σχετική τροπολογία του πολυνομοσχεδίου, δηλαδή θα τίθενται σε εφεδρεία εάν έχουν συμπληρώσει από 33 χρόνια υπηρεσίας και πάνω.
Παράλληλα οι αλλαγές που έχουν γίνει στο πολυνομοσχέδιο προβλέπουν ότι ένας «έφεδρος» μπορεί να εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά εάν λάβει αμοιβή παραπάνω από το 60% του ποσού της μηνιαίας αποζημίωσης τότε θα περικόπτεται η αμοιβή του από το κράτος.
Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καθοριστεί ο τρόπος υπολογισμού των αποδοχών όσων εφέδρων αποφασίσουν να αυτοαποασχοληθούν προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημά τους κατά τη διάρκεια της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας
Επίσης, αναγνωρίζεται το δικαίωμα να συνυπολογιστεί στην προϋπηρεσία των υπαλλήλων, προκειμένου να βγουν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας, και τα χρόνια εργασίας που είχαν στον ιδιωτικό τομέα πριν από το 1983, με εξαγορά.
Δεν απαιτείται, λοιπόν, να έχουν συμπληρώσει «δημόσια» αλλά «συνολική» προϋπηρεσία εργασίας 35 χρόνων για να συνταξιοδοτηθούν. 

Πηγή:newscode.gr