Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ: Κατασκευάζουν τουρκική μειονότητα στα Σκόπια!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft



Η προσπάθεια εφαρμογής του νέο-οθωμανικού δόγματος της Τουρκίας και στα Βαλκάνια εντείνεται. Κι ενώ όλες οι χώρες δυσφορούν -προς το παρόν σε ήπιους ρυθμούς- μόνον...
εμείς δεν έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει.


Μερικές φορές φοβούμαι, ότι επανερχόμενος κατά διαστήματα σ’ αυτό το θέμα, μπορεί να εκληφθεί ότι πάσχω από «οθωμανική καταδίωξη». Δεν είναι έτσι. 
Αλλά παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, και συζητώντας συνεχώς με έμπειρους διπλωμάτες, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η απουσία μας από τα βαλκανικά συμβάντα και η προτίμησή μας να βρισκόμαστε πάντα στη θέση του παρατηρητή, δεν θα μας επιτρέψει να αποσοβήσουμε δυσμενείς εξελίξεις.


Είναι προφανές, ότι δεν έχει προσεχθεί ιδιαίτερα, πως ενώ σε όλη την υφήλιο έχει κηρυχθεί από το σύστημα -και πολλές φορές αναίτια- ένας «πόλεμος» κατά των μουσουλμάνων, στην Βαλκανική -και μόνον σ’ αυτήν- ευνοείται ο ισλαμισμός εις βάρος των υπολοίπων. Δεν πρόκειται περί ρατσισμού. Αλλά περί σκοπιμότητας, που ευνοεί τα σχέδια των ισχυρών.


 Εξετάζοντας όλες τις εκδοχές γι’ αυτό το φαινόμενο, κατέληξα σε δύο. Ότι αφενός είναι τρόπος δημιουργίας συνεχούς έντασης και αστάθειας, ώστε οι βαλκανικές χώρες να έχουν ανάγκη ισχυρών προστατών και αφετέρου ότι η ύπαρξη ενός μουσουλμανικού τόξου από την Αδριατική μέχρι τον Εύξεινο, αποτελεί ένα ανάχωμα στην μόνιμα επιδιωκόμενη κάθοδο των Ρώσων στη Βαλκανική.


Αναλύθηκαν παλαιότερα από τη στήλη αυτές οι εκδοχές, ώστε δεν απαιτείται επανάληψη. Εδώ, πρέπει να σημειωθεί ότι το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύεται η Τουρκία, προωθώντας τα δικά της σχέδια. Το πρώτο βήμα είναι η ανάπτυξη «τουρκικής συνείδησης» σε κάθε μουσουλμάνο, ακόμη κι αν είναι αυτός αθίγγανος ή Πομάκος.

Ως προς τα Σκόπια, ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι σχεδιάζει αύξηση του αριθμού των Τούρκων στη χώρα αυτή, ώστε να αποτελέσουν μια ισχυρή μειονότητα με καθαρά τουρκικά χαρακτηριστικά. Στον σκοπιανό τύπο δημοσιεύθηκε ότι κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, λίγες ημέρες πριν από την Απογραφή του πληθυσμού (που διακόπηκε λόγω της αδιαφάνειας που επέβαλε ο κ. Γκρούεφσκι), προέβη σε προπαγάνδα τουρκισμού.



Τόνισε προς τους εκεί μουσουλμάνους (παλαιότερα υπήρχε αναφορά για όχι περισσότερους από 5.000) να «διατηρήσουν την εθνική (τουρκική) τους ταυτότητα και να αγνοήσουν οποιαδήποτε πίεση, που θα δέχονταν». Και όντως δέχονται πιέσεις από τη σκοπιανή κυβέρνηση να δηλώσουν στην απογραφή «Μακεδόνες», ενώ οι λίγοι τουρκογενείς αναθάρρησαν από την επίσκεψη Ερντογάν και δήλωσαν ότι δεν έχουν σχέση με τους Σλάβους, αλλά είναι εθνικά Τούρκοι και από άποψη θρησκείας μουσουλμάνοι. Τις πιέσεις αυτές τις δημοσιοποίησε η τουρκική πρεσβεία στα Σκόπια.


Φυσικά και η σκοπιανή κυβέρνηση ενοχλείται. Αλλά και δεν μπορεί να αρνηθεί τις «δωρεές» των Τούρκων (προχθές δόθηκαν 900 χιλ. δολ. στο στρατό), ούτε τις άφθονες τουρκικές επενδύσεις. Κυρίως όμως, δεν μπορεί να αγνοήσει την υποστήριξη των Τούρκων στον «μακεδονισμό» των Σκοπιανών.


Με αυτά τα όπλα η Τουρκία, πάτησε γερά το πόδι στα Βαλκάνια, αφού άλλωστε ο κ. Νταβούτογλου διακηρύσσει ότι «η Τουρκία πρέπει να επιστρέψει στα εδάφη που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει».

Ο Μακεδών


Πηγή:Voria