Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΡΗΤΗ: "Φως" από αύριο στο σπίτι της 80χρονης & της εγγονής της Με διακανονισμό θα αποπληρώσει το χρέος η ηλικιωμένη - Διαμαρτυρία πραγματοποίησε στη ΔΕΗ το ΠΑΜΕ!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft


Ηλεκτρικό ρεύμα θα έχει, από αύριο κιόλας, η 80χρονη και η 11χρονη εγγονή της, που πέρασαν τους τελευταίους 3,5 μήνες ...
με λάμπα και κεριά. Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ, με τη συμμετοχή πολιτών που έχουν οργανωθεί σε ομάδες στήριξης, επετεύχθη κάποιος διακανονισμός, προκειμένου η γυναίκα να μπορέσει σταδιακά να αποπληρώσει το χρέος της, ενώ αύριο κιόλας, συνεργείο της ΔΕΗ θα μεταβεί στο σπίτι γιαγιάς κι εγγονής, προκειμένου να συνδέσει ξανά την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Της έκοψαν το ρεύμα ... λόγω "πονηριάς" συγγενή της


Λογαριασμοί που έμειναν απλήρωτοι εξαιτίας της "πονηριάς" εκείνου που έπαιρνε τα χρήματα και αναλάμβανε να εξοφλήσει τους λογαριασμούς, και ένα πρόστιμο για κλοπή ρεύματος οδήγησαν την ηλικιωμένη και την ανήλικη εγγονή της, να ζουν για μήνες στο σκοτάδι.

Η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση στο σπίτι γιαγιάς και εγγονής στη Ν.Αλικαρνασσό, αναγκάζοντας τη μικρή να διαβάζει υπό το φως των κεριών και τη γιαγιά να μαγειρεύει σε ένα παλιό πετρογκάζ.

Όπως είπε η 80χρονη ένας συγγενής της είχε αναλάβει να εξοφλεί τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όμως εκείνος έπαιρνε τα χρήματα από την ηλικιωμένη και άφηνε τους λογαριασμούς ανεξόφλητους, ενώ σύμφωνα πάντα με την 80χρονη ο ίδιος έκλεβε ρεύμα πριν πέντε μήνες και πιάστηκε επ'αυτοφώρω, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο στην 80χρονη.

Το χρέος, αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 1115 ευρώ για το ρεύμα και 1800 ευρώ για το πρόστιμο, και αυτό που ζητάει η 80χρονη είναι ο διακανονισμός της οφειλής της και η διαγραφή του προστίμου, καθώς η ίδια ούτε γνώριζε ούτε είχε σχέση με την παράνομη πράξη της κλοπής ρεύματος.



Πηγή: CretaLive.gr