Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Συμμορία "χάκερς" έκανε 58.000 συναλλαγές μέσω ξένων πιστωτικών καρτών!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft



"Διείσδυαν" σε σελίδες ηλεκτρονικών εμπορικών καταστημάτων και τοποθετούσαν ειδικά λογισμικά υποκλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών.


 Ο λόγος για μια ομάδα ανδρών που έκανε συνολικά ...
περισσότερες από 58.000 παράνομες συναλλαγές, μέσω πιστωτικών καρτών που είχαν υποκλέψει και τώρα εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι δράστες εισέβαλλαν μέσω της μεθόδου "cracking " και υπέκλεπταν στοιχεία από τις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες εμπορικών καταστημάτων. Δρούσαν εδώ και πάνω από ένα χρόνο και είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 58.000 συναλλαγές παρανόμως, σύμφωνα με τις αρχές. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Αττική, Καλαμάτα και Πάτρα στις 21 Οκτωβρίου, η Αστυνομία κατάσχεσε μεταξύ άλλων φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, μπλοκ επιταγών και βιβλιάρια καταθέσεων.

Οι τέσσερις δράστες ήταν όλοι ελληνικής καταγωγής και είναι ηλικίας από 21 έως 43 ετών. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, η οποία με παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα διενεργούσε απάτες, μέσω υπολογιστών. H δικογραφία υποβλήθηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: 24h NewsRoom