Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΓΡΙΝΙΟ: "Καλπάζουν" οι αυτοκτονίες - Είκοσι νεκροί σε 3 χρόνια!

Πιο Γρήγορο Web με IE9. Κατεβάστε τον Internet Explorer 9 τώρα! microsoft



Δραματική αύξηση παρουσιάζουν οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονιών στην περιοχή του Αγρινίου. Η ψυχολογία επιβαρύνεται από την οικονομική κρίση και τα αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι τραγικά 

Τα στοιχεία από το 2009 μέχρι σήμερα, για τις ...
αυτοκτονίες και τις απόπειρες, μόνο για την περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, είναι χαρακτηριστικά:
Είκοσι νεκροί από τις αρχές του 2009 μέχρι σήμερα και τριάντα απόπειρες!
Αναλυτικά, το 2009, έγιναν στην περιοχή οκτώ αυτοκτονίες και δύο απόπειρες, το 2010 έξι αυτοκτονίες και δεκατέσσερις  απόπειρες και το 2011, που θέλει σχεδόν ένα τρίμηνο για να κλείσει, σημειώθηκαν οκτώ αυτοκτονίες και δεκατέσσερις απόπειρες. Oπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 2011, που θέλει ακόμη  τρείς μήνες για να τελειώσει, υπάρχει αύξηση τόσο στις αυτοκτονίες, όσο και στις απόπειρες.
Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα επεισοδίων, άσκησης βίας, ξυλοδαρμών και οικογενειακής βίας.Οι προβλέψεις παράλληλα, δεν είναι και οι καλύτερες και η δημιουργία ενός μόνιμου άγχους και μιας ανασφάλειας, επιτείνουν την κατάσταση.
Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό, στο οποίο η οικονομική κρίση, παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο. Πως εξηγούνται όμως όλα αυτά και πως αντιμετωπίζονται;
«Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που εξηγεί τη θετική συσχέτιση της ψυχικής ασθένειας και της οικονομικής κρίσης είναι το έντονο και ξαφνικό αίσθημα της απώλειας και η βίαιη οικονομική, κοινωνική και ψυχική αποσταθεροποίηση.
Πιο συγκεκριμένα, το άτομο αντιλαμβανόμενο ότι έχασε την προσωπική του ασφάλεια και σταθερότητα εισέρχεται απότομα σε μια φάση πένθους!  Δύο τυπικά χαρακτηριστικά αυτής είναι η άρνηση (της πραγματικότητας) και ο θυμός…
Αν μπορέσει να  διαχειριστεί αυτά και να προχωρήσει στα επόμενα στάδια ώστε να ξεπεράσει την προσωπική του κρίση, τότε θα αποδεχθεί την «νέα» πραγματικότητα και θα προσαρμοστεί ομαλά σε αυτή.» επισημαίνει στο agriniopress η  Βασιλική Μαργέτη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη στη Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους, για να συμπληρώσει:
«Διαφορετικά, θα παραμένει εγκλωβισμένος στην άρνηση και το θυμό και σταδιακά θα νιώθει ολοένα και πιο απελπισμένος και αβοήθητος με εμφανή πια τα σημάδια της κατάθλιψης και άλλων ψυχικών διαταραχών, συνοδευόμενα με πράξεις απελπισίας και αυτοκαταστροφής όπως αυτοκτονικές απόπειρες ή/και κατάχρηση ουσιών και αλκοόλ.»

Πηγή: AgrinioPress.gr