Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

"ΞΥΡΙΖΕΙ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ Η ΤΡΟΪΚΑ: Ζητάει 115 εκ.ευρώ από τους μισθούς τους!!

Τους χτύπησε την καμπάνα, η τρόικα, των ιερέων και αυτοί ετοιμάζονται να απαντήσουν , όπως λένε, με τόσο σκληρές κινητοποιήσεις που δεν... έχουμε ξαναδεί από κανέναν συνδικαλιστικό φορέα. 

Για τη μισθοδοσία των ιερέων το δημόσιο επιβαρύνεται με 232.200.000 ευρώ που αφορούν τους μισθούς αρχιερέων και κληρικών.Από αυτά τα χρήματα 226.000.000 ευρώ πάνε στους μισθούς των κληρικών ενώ 6.200.000 ευρώ σε μισθούς αρχιερέων.

Η τρόικα ζητά να περικοπέι κατά 50% η δαπάνη του δημοσίου και το υπόλοιπο 50% να τοκατααβάλει η εκκλησία... Η  πλειοψηφία των πολιτών που επωμίζεται τη φοροκαταιγίδα βλέπει με θετικό μάτι την πρόταση της τρόικας.

Σύμφωνα με τον ετήσιο εκκλησιαστικό προϋπολογισμό του 2011  η εκκλησία περνάει βαθιά κρίση, καθώς για φέτος τα έσοδα προβλέπεται να αγγίξουν τα 3.665.196 ευρώ ενώ τα έξοδα τα 3.659.350 ευρώ. Έσοδα-έξοδα είναι αυξημένα περίπου κατά 200.000 σε σχέση με τον προϋπολογισμό της περασμένης χρονιάς.Και τα ταμεία της εκκλησίας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη μισθοδοσία σύμφωνα με την ένωση κληρικών .Ο  γενικός γραμματέας πατέρας Ιωάννης Διώτης δεν αποκλείει, η εκκλησία να αποσύρει από την Εθνική Τράπεζα και όλες της τις καταθέσεις καλώντας και τους πιστούς να κάνουν κάτι παρόμοιο προκείμενου να δείξουν την δύναμη τους.

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξη του λίγες μέρες νωρίτερα είχε υποστηρίζει ότι ο κλήρος είναι διατεθειμένος να δώσει και τα καντήλια των εκκλησιών για την σωτηρία της χώρας και πληρώνει όλες της τις υποχρεώσεις...

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά της αρχιεπισκοπής,ωστόσο τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα των πιο θερμών ρασοφόρων έχουν πάρει στην κυριολεξία φωτιά.