Υλικά για 6 άτομα
- 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια (κοκκάρι) καθαρισμένα...
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 1 κουτ κοφτό του γλυκού κανέλα
- 1 κουτ γλυκού μαυροπίπερο
- 1 κουτ γλυκού γαρίφαλα
- 1 κουτ γλυκού μπαχάρι
- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
- 1 κρασοπότηρο γλυκό κόκκινο κρασί
- 1 κουτ σούπας πελτέ Αλάτι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αδειάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε.
Ρίχνετε μέσα τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρετε καλά να ροδοκοκκινίσουν.
Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε μέσα τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το γλυκό και το κόκκινο κρασί, ανακατεύετε απαλά, προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά, αλατίζετε , αφήνετε το φαγητό να πάρει βράση , χαμηλώνετε και μαγειρεύετε για 15 λεπτά.
Ανοίγετε την κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα νεροπότηρο νερό. Αφήνετε να πάρει βράση το φαγητό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε πάντα σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμα ελέγχοντας το φαγητό μην και εξατμιστούν τα υγρά και χρειάζεται λίγο νεράκι.
Το στιφάδο τρώγεται ζεστό.
Πηγή: ntomatagemisti.gr