Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΟΛΟΣ: Μαφιόζικο μήνυμα στο Νοσοκομείο!

Μαφιόζικο μήνυμα στο Νοσοκομείο!
Απειλές μαφιόζικης έμπνευσης δέχτηκαν ορθοπαιδικοί του Νοσοκομείου Βόλου λίγες μόλις μέρες μετά τις καταγγελίες που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για την κόντρα μεγατόνων στην Κλινική που δυστυχώς έχει «μπλοκάρει» ασθενείς με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο περίμενε επί ματαίω… για να χειρουργηθούν.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Ενας στόχος σκοποβολής… με τρεις τρύπες στο κέντρο ήταν το «μήνυμα» που εμπνεύστηκαν κάποιοι για να τρομάξουν -όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες γιατροί- τους ίδιους προκειμένου να σταματήσουν τις αποκαλύψεις.
Τον «στόχο» σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ανακάλυψε κάτω από το γραφείο του ένας από τους γιατρούς, ο οποίος φυσικά έντρομος κατευθύνθηκε στο γραφείο του Διοικητή προκειμένου να τον ενημερώσει για το « μαφιόζικο» εύρημα.
Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία για τα περαιτέρω με τους γιατρούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο γραφείο να δίνουν κατάθεση για το συμβάν, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί και μήνυση κατ’ αγνώστων.
Το πρωτοφανές περιστατικό σύμφωνα με τους γιατρούς δεν αποκλείεται να συνδέεται άμεσα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ τις προηγούμενες μέρες για τα όσα διαδραματίζονται στην Ορθοπαιδική Κλινική. Στο συγκεκριμένο γραφείο δεν έχουν πρόσβαση πολλοί γιατροί ή άλλοι υπάλληλοι από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ωστόσο ελέγχονται όλα τα ενδεχόμενα.
«Ενδεχομένως ορισμένοι να θέλουν να μας φοβίσουν μετά τα όσα δημοσιοποιήθηκαν και βρήκαν αυτό τον τρόπο να το κάνουν. Η Αστυνομία έχει λάβει γνώση του συμβάντος, ήρθε στο χώρο του Νοσοκομείου και είναι αρμόδια για να αποφανθεί τι έχει συμβεί» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γιατρός του ΓΝΒ μεταφέροντας το κλίμα στη συγκεκριμένη κλινική.
Σημειώνεται ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο των γιατρών του Νοσοκομείου εξάλλου εδώ και ενάμιση μήνα, έχοντας παραλάβει τις καταγγελίες γιατρών της Ορθοπαιδικής για τις δυσλειτουργίες , έχει εισηγηθεί τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Αποδέκτης καταγγελιών εξάλλου τόσο ασθενών, όσο και συγκεκριμένης ομάδας γιατρών της Ορθοπαιδικής, έχει γίνει επίσης η 5η Υγειονομική Περιφέρεια.
Οι καταγγέλλοντες γιατροί από την πρώτη στιγμή της άφιξης τους στο ΓΝ Βόλου, και ενώ συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών και καλύπτουν το τμήμα των επειγόντων περιστατικών, υποστηρίζουν ότι «αποτελεί καθημερινή πρακτική η παραγκώνισή τους από τη λειτουργία της κλινικής. Σύμφωνα εξάλλου με τον ίδιους τούς απαγορεύεται από τον συντονιστή διευθυντή να χειρουργούν τακτικά περιστατικά. Μάλιστα υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία μέσω της οποίας δίνονται συγκεκριμένα στοιχεία από το πρόγραμμα των χειρουργείων των τελευταίων ετών που επιβεβαιώνουν πως από την άφιξή τους ως νέοι ειδικευμένοι ιατροί στην κλινική δεν έχουν ποτέ συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των τακτικών χειρουργείων».
Στις καταγγελίες που επίσης έχουν κάνει ο ίδιοι προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια γίνεται λόγος για ηθική και επαγγελματική απαξίωση και ζητείται ρητώς να διενεργηθεί ΕΔΕ για να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι της συγκεκριμένης υπόθεσης που φέρεται να έχει επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πηγή: Taxydromos.gr