Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Γκρινιάζουν για το χαράτσι...που μετά θα ψηφίσουν !!


Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιστοί στην τακτική τους, βγήκαν στα μέσα ενημέρωσης και άρχισαν τη γνωστή γκρίνια για το νέο χαράτσι στα ακίνητα.


Φυσικά, όπως έχει δείξει η ιστορία μέχρι τώρα, οι βουλευτές αφού γκρινιάξουν για τα καλά, όταν θα έρθει η σχετική τροπολογία στη Βουλή στο όνομα της διάσωσης της χώρας θα παραμερίσουν τις αντιρρήσεις τους και θα ...
το ψηφίσουν, υπερασπιζόμενοι με θέρμη την κίνησή τους αυτή.


Μέχρι να έρθει όμως στη Βουλή το όποιο φοροεισπρακτικό μέτρο, έχουν το ελεύθερο να κάνουν αιχμηρή κριτική. Έτσι αυτή τη φορά η γκρίνια άρχισε με αφορμή το νέο χαράτσι στα ακίνητα.


Διαβάστε την γκρίνια τους και θυμηθείτε τι θα γίνει την ημέρα της ψηφοφορίας του επίμαχου μέτρου


Να πληρώσουν και οι ναοί ειδικό τέλος ζήτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανασία Μερεντίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα μέτρο πανικού. Έχει και αδικίες και πρέπει να πω ότι ως πολίτης της χώρας, και πόσο μάλλον ως βουλευτής που θα κληθεί να το ψηφίσει, δεν καταλαβαίνω, για παράδειγμα, πώς εξαιρούμε τους ναούς. Δεν το καταλαβαίνω αυτό, διότι οι εκκλησίες θα μπορούσαν άνετα και αποτελεσματικά να συνεισφέρουν».


Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος άφησε να εννοηθεί ότι οι βουλευτές θα ζητήσουν τροποποιήσεις. «Κάθε φορά, όταν έρχεται ένα νομοσχέδιο ή μια τροπολογία για να συζητηθεί στη Βουλή, γίνεται και εσωτερικά συζήτηση και έχουμε βελτιωτικές ρυθμίσεις που χρειάζονται για να είναι όσο πιο δίκαιες οι ρυθμίσεις.


Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να είναι δίκαιη μια λογική "πληρώνουν όλοι και όποιον πάρει ο χάρος". Δεν είναι δίκαιη. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων που πρέπει να προστατεύσουμε, εξαντλώντας την αλληλεγγύη και την ευαισθησία μας», δήλωσε ο κ. Έξαρχος και επιβεβαίωσε ότι πολλοί βουλευτές επικοινώνησαν μαζί του διαμαρτυρόμενοι ή ζητώντας βελτιώσεις.


Αν και δήλωσε ότι διαφωνεί, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης είπε ότι προέχει η χώρα καθώς βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου, αλλά ζήτησε τροποποιήσεις για τους κοινωνικά αδύναμους. «Θεωρώ ότι αυτή τη χρονική στιγμή και εδώ που έχει φτάσει η χώρα, αν θα το ψηφίσω ή όχι είναι πολυτέλεια πλέον. Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Επειδή το έχουμε συζητήσει με πολλούς συναδέλφους μου, το θέμα με τους αναπήρους και τους ανέργους πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά. Αυτούς, δηλαδή, που έχουν μηδενική δήλωση το προηγούμενο έτος. Θα πρέπει να γίνει κάτι. Δεν μπορεί να συμπεριληφθούν και να πληρώσουν. Δεν αντέχει ο κόσμος, είναι μεγάλο το χαράτσι», είπε ο κ. Αθανασιάδης.


Ο Νάσος Αλευράς στάθηκε στις αδυναμίες του μηχανισμού να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή, είμαστε στον πάγκο του χασάπη μια ολόκληρη κοινωνία που χρόνια έχει συμβιβαστεί με τη φοροδιαφυγή και τις αδυναμίες της, με το πελατειακό κράτος και με το να ξοδεύει περισσότερα από αυτά που πάντοτε είχε. Θα έπρεπε πολύ νωρίτερα η κυβέρνηση να έχει σχεδιάσει τα μέτρα για την επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος. Να έχει βάλει δηλαδή τους στόχους και να έχει σχεδιάσει τα χρονοδιαγράμματα γι’ αυτό».


Αιχμές ότι η κυβέρνηση σπατάλησε πολύτιμο χρόνο άφησε ο Νικόλαος Σαλαγιάννης, σημειώνοντας ότι έπρεπε να έχει πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης. «Σ’ αυτούς τους δύο κολασμένους μήνες, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, μας οδήγησαν αναπόφευκτα αυτοί οι 22 "χαλασμένοι" μήνες. "Χαλασμένοι" κατά τα δικά μας πρότυπα, με την έννοια του σπαταλημένου χρόνου που δεν αξιοποιήθηκε σωστά» είπε ο κ. Σαλαγιάννης και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει ένα θεμελιώδες λάθος, που το έχω πει και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κατ’ αρχάς, δεν είδαμε αυτό που γινόταν και όταν το είδαμε, εν πάση περιπτώσει, θα έπρεπε να πούμε τότε ότι χρειαζόμασταν μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ακόμη και αν δεν γινόταν, διότι έπρεπε η κοινωνία και οι πολιτικές δυνάμεις και το ΠΑΣΟΚ να συνειδητοποιήουν πού βρισκόμαστε και πως έπρεπε να προχωρήσουμε σε θεμελιώδεις αλλαγές. Και έρχομαι στο δεύτερο θεμελιώδες λάθος.


Δεν συγκροτήσαμε τότε ένα σχέδιο με ανατροπές, όπως πιστεύαμε από χρόνια ότι έπρεπε να γίνουν, ακόμη κι αν δεν υπήρχε Μνημόνιο... Αυτή τη στιγμή υπάρχουν φαινόμενα στο χώρο της κυβέρνησης και κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χτίσουν προφίλ πάνω στα ερείπια. Δεν γίνεται αυτό σε τέτοιες στιγμές ευθύνης. Αλλά γίνεται και αυτό. Αυτή είναι η δική μου άποψη και γι’ αυτό λέω ότι η δική μας προσπάθεια είναι να κρατηθεί η χώρα όρθια. Πολλοί από εμάς, τους βουλευτές, είμαστε οργισμένοι γι’ αυτό το λόγο. Ότι, ενώ ψηφίζουμε νομοσχέδια και στηρίζουμε, βάζουμε τα σπλάχνα μας, βλέπουμε ότι πάμε από μέτρα σε μέτρα και σε οδυνηρές καταστάσεις…Στα αδιέξοδα πάντα υπάρχει η διέξοδος των εκλογών, αλλά αναρωτιέμαι αν η κυβέρνηση αυτή πέσει ή φύγει, τι μπορεί να γίνει;»


Πηγή: NewsIt.gr