Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: «Ανοιχτό κόμμα δεν σημαίνει μπάτε σκύλοι»!


Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε ανεβαίνοντας τελευταίος στο βήμα της Ολομέλειας του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, «παλιά καραβάνα» στο κόμμα και την πολιτική ζωή του τόπου.


Αφού επιτέθηκε στα ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως...
 «τώρα είναι η καλύτερη ώρα (17.50μμ), οι εφημερίδες έχουν κλείσει, οι τηλεοράσεις έχουν ξεδιαλέξει με τι θα παραμυθιάσουν τον κόσμο», μπήκε στον πυρήνα της πολιτικής, περιγράφοντας ούτε λίγο ούτε πολύ το ΠΑΣΟΚ ως διαλυμένο.


Θυμίζοντας πως ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είπε «τους ζυγούς λύσατε» όταν το νεοϊδρυθέν τότε κίνημα βάδιζε προς την εξουσία, σημείωσε ότι «αν είχαμε διαλυθεί -όπως είναι τώρα το κόμμα- πριν αναλάβουμε την εξουσία το 1981, τώρα θα ήμασταν ένα από όλα αυτά τα κόμματα-γκρουπούσκουλα»


Συνεχίζοντας σε έναν λόγο με αποδέκτη προφανώς τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου και τις προσωπικές του επιλογές, ανέπτυξε την άποψή του για τα «ανοιχτά κόμματα». «Ανοιχτό κόμμα δεν σημαίνει μπάτε σκύλοι και αλεστικά μη δίνετε», είπε, «δεν σημαίνει μου γυάλισε κάποιος και τον έβαλα κορώνα στο κεφάλι μου».


Αντίθετα, περιέγραψε ως ζητούμενο «ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα», σαν αυτά που ουδέποτε υπήρξαν στην Ελλάδα… Στο ίδιο πλαίσιο, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να ταυτίζονται οι έννοιες «πρωθυπουργός» και «αρχηγός κόμματος», σημείωσε ότι οι πρωθυπουργοί πέφτουν, φεύγουν ή πεθαίνουν, αλλά οι αξίες της σοσιαλδημοκρατίας δεν εξανεμίζονται. «Και αυτό διότι υπάρχουν ρίζες, υπάρχει βάση», όπως είπε, απευθυνόμενος στα στελέχη πια του ΠΑΣΟΚ.


Συνεχίζοντας, ο κ.Κακλαμάνης χαρακτήρισε «αδειανά πουκάμισα» το κατά τα άλλα καλό Σύνταγμα και τους θεσμούς που έχει η χώρα, συγκρίνοντας την τήρησή τους στην Ελλάδα (όπου παραμείναμε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως είπε) και στην Αγγλία, όπου το Σύνταγμα δεν αποτελείται παρά από άγραφους νόμους.


Σε άλλο σημείο της μακράς ομιλίας του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στα σχέδια για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή και τα όσα ακούγονται για τις υποκλοπές. «Πίσω από όλα αυτά, ετοιμάζονται ‘σωτήρες’. Ελπίζω να μην τους βοηθήσουμε σε αυτό», είπε με νόημα. Άσκησε δε κριτική και σε μία σειρά από πολιτικές που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια.


Πηγή: Real.gr