Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Βγάζουν από τη ναφθαλίνη τον Καραμανλή!

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %>
Είναι γνωστό πως στο ΠΑΣΟΚ, επικοινωνιακά καρκινοβατούν και αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις. 

Ωστόσο, η ΔΕΘ, θεωρείται κρίσιμος σταθμός για την πορεία αυτής της κυβέρνησης και ήδη από σήμερα, προσπαθούν – με φόντο τις δημοσκοπήσεις και τις…
εκλογές – να πολώσουν το πολιτικό κλίμα, κάνοντας συγκρίσεις με τον Κώστα Καραμανλή, με τον τελευταίο να είναι ο… στόχος του Γιώργου Παπανδρέου!

 Ήδη, σε non paper που κυκλοφορούν από το πρωί στην Ιπποκράτους, ο πρώην πρωθυπουργός έχει την… τιμητική του λέγοντας πως ο Αντώνης Σαμαρά ακολουθεί το… καταστροφικό του έργο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται!

Ειδικότερα, στο ΠΑΣΟΚ μετά το Βατερλό με την Εθνική Συνδιάσκεψη, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να... επιστρέψουν στην ενεργό δράση, χρησιμοποιώντας αυτή την φορά τον Κώστα Καραμανλή, όπως προαναφέρθηκε. Και ήδη, στέλνουν σημειώματα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας πως «ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να ολοκληρώσει το έργο του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή την πλήρη καταστροφή της χώρας»!

Ειδικότερα, σε αυτά τα non paper επισημαίνουν πως «…το 2009 ξεκινήσαμε με ένα δημοσιονομικό έλλειμμα 15,5%, πάνω από 36 δισ. Το 2008 το έλλειμμα είχε φτάσει τα 19 δισ. Μιλάμε δηλαδή για 55 δισ. έλλειμμα μέσα μόνο σε 2 χρόνια. Η Πορτογαλία ξεκίνησε με ένα έλλειμμα 9%, έναντι 15,5% στη δική μας περίπτωση, και με ένα χρέος 90% του ΑΕΠ, έναντι 140% στη δική μας περίπτωση.

Η Πορτογαλία λοιπόν, με δημοσιονομικά μεγέθη σαφώς ευνοϊκότερα από αυτά που εμείς κληρονομήσαμε από την κυβέρνηση της Ν.Δ., η Πορτογαλία, που ο αρχηγός της Ν.Δ. χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα χώρας που κατάφερε να αποφύγει τον Μηχανισμό Στήριξης, όχι μόνο μπήκε τελικά στον Μηχανισμό, αλλά μπήκε με απόλυτη συναίνεση του πολιτικού συστήματος της, όσον αφορά τα δραστικά μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την οικονομία της.

Στην Ελλάδα, το κόμμα το οποίο ευθύνεται για τον σταυρό που κουβαλάει όλη η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν προσέφερε καμία στήριξη στις βασικές οικονομικές και πολιτικές επιλογές για να σώσουμε την Ελλάδα από την κατάρρευση».

Και στη συνέχεια αναφέρονται και στις… εκλογές όταν επισημαίνουν πως «…ζητάνε και εκλογές, στην κορύφωση της εθνικής προσπάθειας, ενώ επίκειται η ολοκλήρωση συμφωνιών, που θα θέσουν τα θεμέλια για την ασφαλή πορεία της χώρας στο μέλλον. Και αυτή είναι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια με την ασφάλεια των ελληνικών νοικοκυριών. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου η χώρα θα εισέλθει σε μια πιο ασφαλή πορεία».

Και καταλήγουν ως εξής: Αυτήν την πορεία, όσοι θέλουν να τη θέσουν σε κίνδυνο με την επίκληση εκλογών, δεν συμβάλουν στο δημόσιο συμφέρον, στο εθνικό συμφέρον. Είναι σαφής υπονόμευση. Η προσπάθεια του κ. Σαμαρά να ολοκληρώσει το έργο του κ. Καραμανλή, δηλαδή, την πλήρη καταστροφή της χώρας, θα πέσει στο κενό. 

 Του ΣΠΥΡΟΥ ΝΑΝΝΟΥ 
Πηγή: metrogreece.gr