Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ: Τι είπε η Α. Γκερέκου σήμερα στον Πρωθυπουργό!


Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τα Επτάνησα, μεταξύ των οποίων και η Άντζελα Γκερέκου, τον οποίο και ενημέρωσαν για τα ανοικτά ζητήματα της περιφέρειας και του κάθε νομού ξεχωριστά. 


Δεν απορρίπτουν ακόμα και τις πρόωρες εκλογές

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι βουλευτές των τεσσάρων νομών των Ιονίων, αφού μετέφεραν το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί στους πολίτες στην εκλογική τους περιφέρεια και την εξάντληση των αποθεμάτων υπομονής και στήριξης των μέτρων από τον κόσμο, έθεσαν στον Γιώργο Παπανδρέου ακόμα και ζήτημα για την ανάγκη πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. 

Τόσο η κα Γκερέκου όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές, τόνισαν στον Πρωθυπουργό ότι οι πρόωρες εκλογές και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ίσως να αποτελούν τη μοναδική λύση αν δεν μπορέσει να επέλθει συνεννόηση στο πολιτικό σκηνικό και βελτίωση του εξαιρετικά αρνητικού κλίματος που επικρατεί για τη χώρα μας στην Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές, προκειμένου με νωπή τη λαϊκή εντολή να ισχυροποιηθεί η κυβέρνηση στην εφαρμογή ενός σχεδίου σωτηρίας της οικονομίας και της χώρας.

Γκερέκου: Να προχωρήσουν φράγματα, φορέας διαχείρισης και δικαστικό

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών ανά περιφέρεια που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου το διάστημα αυτό, με στόχο να έχει προσωπική πληροφόρηση από τους ίδιους τους βουλευτές σχετικά με τη διάθεση του κόσμου, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις τοπικές κοινωνίες από την οικονομική κατάσταση αλλά και τις εκκρεμότητες –κυρίως- όσον αφορά τα έργα, το ΕΣΠΑ και τις αναπτυξιακές προοπτικές και πρωτοβουλίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής Κέρκυρας Α. Γκερέκου ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει η κυβέρνηση και οι υπουργοί της άμεσα στην δρομολόγηση και την υλοποίηση τριών κομβικής σημασίας ζητημάτων για την Κέρκυρα, τα οποία είναι το έργο των φραγμάτων, η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης για την UNESCO και η λειτουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

 Επίσης, έθεσε στον Πρωθυπουργό και την ανάγκη προώθησης του Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Κέρκυρα το οποίο είχε εκπονήσει με τους συνεργάτες της και είχε παρουσιάζει ως σχέδιο, πλέον, της κυβέρνησης εδώ και μερικούς μήνες στην Κέρκυρα μαζί με το αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχέδιο το οποίο προβλέπει έργα ύψους 45εκ. € για την Κέρκυρα. 

Μάλιστα, η κα Γκερέκου επεσήμανε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι όπως και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε πει στην παρουσίαση στο Επιμελητήριο, το σχέδιο είναι πιλοτικό και μπορεί να αποτελέσει «μπούσουλα» για τον τρόπο με τον οποίο κρατική μηχανή και τοπικές κοινωνίες μπορούν να δρομολογήσουν την τοπική ανάπτυξη και να αντλούν χρήματα από τα διαρθρωτικά ταμεία και τις δημόσιες επενδύσεις.

Πηγή: corfupress.com