Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΗΤΗ: Περιοριστικοί όροι στους ανήλικους για το μακελειό της Παραλιακής - Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί, εκτός απροόπτου, αύριο!


Κατάθεση στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης για τη φονική επίθεση σε βάρος του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη ενδέχεται να κληθούν να δώσουν, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, εκπρόσωποι του αθλητικού σωματείου Ερασιτέχνη ΟΦΗ και του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου συνδέσμου φίλων ΟΦΗ.

Η αστυνομική προανάκριση ουσιαστικά δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η τακτική ανάκριση, διευρύνοντας το ... πεδίο της έρευνας και ως προς το ρόλο τέτοιων χώρων.

Ειδικότερα στο διαβιβαστικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου
γίνεται ειδική αναφορά στα δύο σωματεία. Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι χαρακτηριστικά αναφέρεται:
 «Ο χώρος όπου στεγάζεται το σωματείο συνδέσμου φιλάθλων ΟΦΗ, επί της οδού Κανδάνου, σε ισόγειο οίκημα του ποδοσφαίρου Θ. Βαρδινογιάννης, το οποίο διαχειρίζεται το αθλητικό σωματείο Ερασιτέχνη ΟΦΗ βρισκόταν σε λειτουργία και χρησιμοποιήθηκε ως τόπος συνάντησης των αντίστοιχων οπαδών κατά την αναχώρηση και επιστροφή τους από τον τόπο εκδήλωσης της συμπλοκής».

Σε άλλο σημείο επίσης αναφέρεται: «Όπως προέκυψε από την συνολική έρευνα της υπηρεσίας μας, ο χώρος του Σωματείου, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον τόπο εκδήλωσης της συμπλοκής, χρησιμοποιήθηκε από τα μέλη και τους εκπροσώπους του για την προετοιμασία και εκδήλωση της συμπλοκής».

Σήμερα οι απολογίες


Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στους τρεις ανήλικους, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, που απολογήθηκαν σήμερα για τα επεισόδια στην παραλιακή που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη. Καθένας από τους τρεις θα καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ, για τον επόμενο χρόνο, μία φορά το μήνα θα πρέπει να συναντιούνται με το Δικαστικό Επιμελητή Ανηλίκων στον καθένα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζονται στο Αστυνομικό Μέγαρο κατά τις ώρες που θα αγωνίζονται οι ομάδες τους!

Για τους ανήλικους δεν τίθεται θέμα προσωρινής κράτησης, λόγω της ηλικίας τους, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι απαλλάσσονται από τις κακουργηματικές διώξεις.

Οι τρεις ανήλικοι απολογήθηκαν σήμερα, λίγο μετά τις 09.00, υπό διακριτικά μέτρα ασφαλείας ενώ στο πλαίσιο της ενιαίας δικογραφίας απολογήθηκαν και οι γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται κατά ομάδες στα δικαστήρια και όχι όλοι μαζί. 

Ο 24χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας προς το τέλος της διαδικασίας κι αφού απολογηθούν όλοι εκείνοι που αναφέρονται στο πρόσωπό του. Δεν αποκλείεται πάντως να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνεται και να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, κάτι που θα ζητήσουν οι δικηγόροι του (ένας από το Ηράκλειο και ένας από την Αθήνα) οι οποίοι ουσιαστικά ανέλαβαν την υπόθεση μόλις χθες και χρειάζονται χρόνο για να ενημερωθούν για την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον 22χρονο, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχε στη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Επίσης, όπως και ο 24χρονος, αντιμετωπίζει δύο ακόμα κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων. 

Ο νεαρός εξακολουθεί να κρύβεται παρά τις προτροπές των συγγενών του να παραδοθεί. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να εμφανιστεί για να απολογηθεί, μαζί με τον 24χρονο, σε περίπτωση που ο 24χρονος πάρει νέα προθεσμία.

Cretalive, ΠΑΤΡΙΣ - Ευαγγελία Καρεκλάκη
Πηγή: CretaLive.gr