Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ν.Δ.-ΛΟΒΕΡΔΟΥ: Ο Θανάσης Γιαννόπουλος προανήγγειλε υπερψήφιση απο τη ΝΔ και του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας!


Μετά τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τα αυθαίρετα, άλλο ένα σχέδιο νόμου φαίνεται ότι θα αποτελέσει αφορμή για... συναίνεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.


Πρόκειται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που ρυθμίζει ζητήματα του ιατρικού κλάδου και λειτουργίας των νοσοκομείων, το οποίο η ΝΔ βλέπει με...
καλό «μάτι».


Χαρακτηριστικές ήταν οι σημερινές δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος είπε ότι το νομοσχέδιο του Ανδρέα Λοβέρδου «έχει θετικά στοιχεία». «Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την καλύτερη μορφή στο νομοσχέδιο και επί της αρχής δεν θα έχουμε τέτοιες αντιρρήσεις, θα δούμε τελικά πως θα μορφοποιηθεί», πρόσθεσε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.


Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας τα σχετικά ενδεχόμενα. «Πώς να συγκυβερνήσουμε; Με τον κο Παπανδρέου ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει το μαγαζί του αυτή τη στιγμή και άλλα λέει τη μια φορά ο ένας υπουργός, άλλα λέει ο άλλος», αναρωτήθηκε.


Το νομοσχέδιο Λοβέρδου


Το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υγείας που εγκρίθηκε πρόσφατα από το υπουργικό συμβούλιο προβλέπει αξιοποίηση των 22.000 ιατρών του ΕΟΠΥΥ από τα νοσοκομεία. Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος πρόκειται για έναν ανέξοδο τρόπο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών.


Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο Νόμου, οι πανεπιστημιακοί γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, ωστόσο θα υπόκεινται σε τεκμήριο.


Τα κέντρα Φυσικής Αποκατάστασης εντάσσονται στο ΕΣΥ και θα μπορούν να προχωρούν σε σύναψη προγραμματικών συμβάσεων ώστε και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός τους να χρησιμοποιείται από τους Δήμους αλλά και από ιδιώτες.


Θεσπίζεται Ενιαίο Μητρώο Δικαιούχων Επιδομάτων. Μάλιστα, αυτές τις μέρες κλιμάκιο οφθαλμιάτρων θα μεταβεί στη Ζάκυνθο όπου από τους 35.000 κατοίκους του νησιού, οι 700 λαμβάνουν επίδομα για τυφλούς.


Πηγή: ParaPolitika.gr