Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ: Πίτσα με ζαμπόν, τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι - Τι υλικά χρειάζεστε;


Υλικά για τη ζύμη


  • 230 γραμ αλεύρι
  • 1 κουτ γλυκού αλάτι
  • 14 γραμ μαγιά του φούρνου ή 2 κουτ γλυκού ξερή μαγιά
  • νερό περίπου 1 φλιτζ του τσαγιού χλιαρό

για τη γέμιση

  • 150 γραμ ζαμπόν καπνιστό από μπούτι
  • 300 γραμ κασέρι λεπτοτριμμένο ...
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ λεπτοκομμένα
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το νερό χλιαρεμένο περίπου στους 30 βαθμούς και διαλύετε μέσα τη μαγιά καλά μέχρι να γίνει ένα θαμπό μίγμα.  Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι.  
Προσέξτε πρέπει οπωσδήποτε να κοσκινίσετε το αλεύρι για να πάρει αέρα και να αφρατέψει.  Ρίχνετε μέσα στο αλεύρι το νεράκι μαζί με τη μαγιά. 

 Ζυμώνετε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια συμπαγής μάζα.  Ζυμώστε τη καλά με τα χέρια για αρκετή ώρα και να ξέρετε ότι όσο περισσότερο τη ζυμώσετε τόσο περισσότερο αφράτη θα γίνει. 

 Αν έχετε ηλεκτρικό ζυμωτήριο στο μίξερ σας χρησιμοποιήστε το.  Αφήστε σκεπασμένη σε μια γωνιά της κουζίνας σας να φουσκώσει τουλάχιστον για 1- 1 ½ ώρα.  Πάρτε τη ζύμη και ξαναζυμώστε τη. 

 Αφήστε τη να ξεκουραστεί για άλλη ½ ώρα και είναι έτοιμη για να την ανοίξετε στο σχήμα της πίτσας.  

Πιάστε το μπαλάκι της ζύμης στα χέρια σας και πιέστε το με τις δύο παλάμες να πάρει σχήμα δίσκου.  Συνεχίστε αυτή τη δουλειά μέχρι να πλατύνει πολύ ο δίσκος και να γίνει όσο πιο λεπτός γίνεται.
  Τότε αλευρώστε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη κάντε το ζυμάρι όσο πιο λεπτό θέλετε εσείς ή κρατήστε το χοντρούτσικο.  Λαδώστε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώστε τη βάση της πίτσας επάνω.  
Χοντροκόφτε το ζαμπόν και μοιράστε το επάνω στη βάση της πίτσας.  Μοιράστε το τριμμένο κασέρι σε όλη την επιφάνεια και βάλτε τη στο φούρνο στους 180ο να αρχίσει να ψήνεται με το φούρνο αναμμένο πάνω και κάτω.
  Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να αρχίσει να λειώνει το τυρί.Βγάλτε τη και σκορπίστε από πάνω το φρεσκοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. 

 Σερβίρετέ τη ζεστή.

Πηγή: