Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΙΓΙΟ: Μαρμαρόπλακες στην Ανάπλαση!


  • Λ. Μαυρουδής: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια του έργου»



  • Περίπου 60.000 ευρώ το κόστος αποκατάστασης από δημοτικούς πόρους




  • Αλλαγή πλεύσης της δημοτικής αρχής της Αιγιάλειας παρουσιάζεται πλέον στο έργο της Ανάπλασης του Ιστορικού κέντρου της Αιγιάλειας, για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της Κλ. Οικονόμου και τμήματα της...
     Μητροπόλεως. Το έργο τελικά θα κατασκευασθεί με τοποθέτηση μαρμαρόπλακων, με βάση την απόφαση που έλαβε η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας το βράδυ της Τετάρτης και έπειτα από πρόταση του αντιδημάρχου Ανάπτυξης κ. Λεωνίδα Μαυρουδή.


    Είχε προηγηθεί έντονη διαφωνία του κ. Μαυρουδή για την πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του Δημάρχου, που προόριζαν την αποκατάσταση του έργου με ασφαλτοτάπητα.


     Τα τρία θέματα τελικά που αφορούσαν την ανάπλαση και ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του σώματος θα αποσυρθούν και η τελική απόφαση θα ληφθεί πλέον στην επόμενη συνεδρίαση.

    Ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης κ. Μαυρουδής με δηλώσεις του στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ, τόνισε «αναλαμβάνω απόλυτα την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια του έργου», προσθέτοντας ότι «ο δρόμος με αυτή τη μέθοδο δεν πρόκειται να χαλάσει και θα διατηρηθεί σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου» και συμπλήρωσε:


    «Με την τοποθέτηση μαρμάρινων πλακών δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα στο έργο, στην πορεία. Ο δρόμος πρέπει να γίνει έτσι όπως πρέπει να γίνει, όπως γίνεται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, πρέπει να δώσουμε αυτή την εικόνα στην πόλη.


    Όσον αφορά το θέμα χρηματοδότησης, για την μεν αλλαγή στο υπάρχον τμήμα θα είναι από χρήματα του δήμου, η οποία θα είναι λιγότερη από το κόστος της ασφαλτόστρωσης και με προσωπικό του δήμου. Το δε υπόλοιπο για την υπόλοιπη ανάπλαση που θα γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα βιοκλιματικών αναπλάσεων ανοιχτών χώρων που έχει ανοίξει από 1η του μήνα και μέχρι τέλος Οκτωβρίου. 


    Εκεί θα διεκδικήσουμε μεγάλο κονδύλι για την ολοκλήρωση της ανάπλασης και μάλιστα και την επέκτασή της και πέρα από την αρχική μελέτη. Αλλά τουλάχιστον να ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα τέσσερα από τα επτά κομμάτια της υπάρχουσας μελέτης. Για την υφιστάμενη ανάπλαση δηλ. Κλ. Οικονόμου και τμήματος της Μητροπόλεως, το έργο αυτό θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο, με δημοτικούς πόρους και θα είναι λιγότερο από 60.000 ευρώ».

    Υποψήφιοι για την Π.Ε.Δ.



    Η εκλογή εκπροσώπων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Αιγιάλειας στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων) μετά την απόσυρση της «ανάπλασης», κυριαρχεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. Θα εκλεγούν με μυστική ψηφοφορία μέσω κάλπης 8 συνολικά Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι με τον Δήμαρχο που συμμετέχει εξ οφίτσιο, θα συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση της Π.Ε.Δ.
    Από την πλευρά της πλειοψηφίας θα εκλεγούν 5 εκπρόσωποι, οι οποίοι προτάθηκαν με απόφαση της δημοτικής ομάδας και είναι οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιωτακόπουλος και Κωνσταντίνου και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τσουκαλά, Μπιρπανάγου και Ασημακόπουλος
    Τέλος, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν από την αντιπολίτευση.


    Πηγή: Filodimos.gr