Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Τον σκότωσε για να γλιτώσει από το ξύλο!


Τον σκότωσε άθελά της γιατί δεν άντεξε άλλο το ξύλο και τον εξευτελισμό.
 “Εσύ π…..α πάλι θα τηλεφωνήσεις στην αστυνομία, νομίζεις θα σε αφήσω να τηλεφωνήσεις πάλι στην αστυνομία;» Αυτά είναι μερικά από τα λόγια που είπε το “θύμα-θύτης” στη συγκλονιστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που κατέληξε σε τραγωδία.


Η σύζυγος ανεχόταν ξυλοδαρμούς και ύβρεις επί συναπτά έτη και το κακό δεν άργησε να έρθει.
“Εκείνος άρχισε πάλι να με χτυπάει με γροθιές στο ...
κεφάλι, τραβώντας ταυτόχρονα από τα ρούχα στο ύψος του θώρακα. Τη στιγμή εκείνη από το σοκ, από τον πόνο και τον φόβο, δεν κατάλαβα τί έγινε, δηλαδή πως και που, τον χτύπησα με το μαχαίρι. Όταν εγώ τον χτύπησα, εκείνος με άρπαξε από τα μαλλιά, άνοιξε την πόρτα, μου έδωσε δυο κλωτσιές στην πλάτη και με πέταξε έξω από το σπίτι κλείνοντας την πόρτα. Το κεφάλι μου και η πλάτη μου, πονούσαν πάρα πολύ, αλλά τότε σκέφτηκα μήπως του έκανα κάτι κακό και τηλεφώνησα στην αστυνομία για να έρθει σπίτι” είναι μερικά από τα λόγια που είπε στην απολογία της η σύζυγος του εκλιπόντα.


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή “ο θάνατος δεν επήλθε αμέσως, αλλά μεσολάβησε χρονικό διάστημα κάποιων ωρών, ενώ το θύμα δεν έφερε σημάδια από πάλη ή άλλα τραύματα άμυνας”.
Το Δικαστήριο εξέτασε τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης της συζύγου, έλαβε υπ’όψιν τα αίτια που την ώθησαν στην τέλεση της αξιόποινης πράξης, την κατεδίκασε αναγνωρίζοντάς της ελαφρυντικά και το πιο σημαντικό, δεν την έστειλε στην φυλακή.


Συγκεκριμένα διέταξε: α) την εμφάνισή της στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της μία φορά εντός του πρώτου πενθήμερου κάθε μήνα και β) την απαγόρευση εξόδου της από τη χώρα μέχρις οριστικής εκδίκασης της κατηγορίας.”


Πηγή: streetpress.gr