Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Αστυνομικοί κακοποίησαν άστεγο μέχρι θανάτου - Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιέχει σκηνές βίας)!



fullerton_oficers_22-9-2011Δύο αστυνομικοί στην Καλιφόρνια παραπέμπονται να δικαστούν για τη δολοφονία ενός 37χρονου άοπλου άστεγου σχιζοφρενούς, τον οποίο κατηγορούνται ότι κακοποίησαν μέχρι θανάτου στη μέση του δρόμου.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιέχει σκηνές βίας
Πρόκειται για τους Manuel Ramos και Jay Cicinelli, αστυνομικούς του Φούλερτον, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και υπέρμετρη χρήση βίας.
Οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για την άγρια κακοποίηση του 37χρονου Kelly Thomas, μπροστά στα μάτια δεκάδων έντρομων περαστικών, ορισμένοι εκ των οποίων κατέγραψαν το περιστατικό με τα κινητά τους τηλέφωνα.
fulerton_kellythomas_22-9-2011Η εισαγγελία εξέτασε 151 μαρτυρικές καταθέσεις και οπτικό υλικό, ιατρικές εκθέσεις και αναφορές της αστυνομίας.
Όλα συνέβησαν στις 5 Ιουλίου, όταν η αστυνομία έλαβε κλήση για έναν άνδρα "που έμοιαζε με άστεγο" και πιθανόν να προσπαθούσε να διαρρήξει αυτοκίνητα κοντά σε αποθήκη στο Φούλερτον.
Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί εντόπισαν τον Thomas, ο οποίος ταίριαζε στην περιγραφή, και επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο. Εκείνος αντιστάθηκε και τότε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, άρχισαν να τον χτυπούν και να τον κεραυνοβολούν με όπλα "taser" και συνέχισαν για περίπου 10 λεπτά, ακόμα και αφού τον είχαν εξουδετερώσει.
Ο πατέρας του, πρώην αναπληρωτής σερίφης του Όραντζ, δήλωσε ότι όταν είδε το γιο του στο νοσοκομείο, δεν μπόρεσε να τον αναγνωρίσει εξαιτίας των τραυμάτων του.
"Είναι εν ψυχρώ άγρια δολοφονία", είπε.
Ο 37χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, στη διάρκεια της νοσηλείας του. Σύμφωνα με τις ιατρικές εκθέσεις, ο θάνατός του οφείλεται σε εγκεφαλικές κακώσεις.

Πηγή: DirectNews.gr