Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΗΤΗ: "Στέκια" νεολαίας από τις Μητροπόλεις Συμβάσεις για την αποπεράτωση Πολιτιστικών Πολύκεντρων στις Μοίρες και το Αρκαλοχώρι! Δείτε το βίντεο!


Δύο συμβάσεις για την ολοκλήρωση δύο πολιτιστικών πολύκεντρων στις Μητροπόλεις Γορτύνης και Αρκαδίας, και Αρκαλοχωρίου,Καστελίου και Βιάννου υπεγράφησαν την Δευτέρα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης από τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη με τους ανάδοχους εργολάβους, και την παρουσία των ...
Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Ανδρέα και Μακάριο αντίστοιχα, καθώς επίσης των βουλευτών Ηρακλείου Μαρίας Σκραφνάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.


Πρόκειται για χώρους που θα φιλοξενούν τις πολιτιστικές "ανησυχίες" των νέων, ωστόσο απευθύνεται και στους γονείς μέσω της "Σχολής Γονέων" που θα λειτουργεί στα Κέντρα.


Παράλληλα μέσα στις δραστηριότητες των κέντρων αυτών εντάσσονται και θεατρικές υποδομές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μουσική και internet corner.


Χθές υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις για την ολοκλήρωση των Πολιτιστικών Πολύκεντρων.


Το ένα κέντρο βρίσκεται στο Αρκαλοχώρι, με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα κατασκευής 12 μηνών και το δεύτερο βρίσκεται στις Μοίρες, έχει προϋπολογισμό 2.9 εκ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα 18 μηνών.





Πηγή: CretaLive.gr