Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΓΛΙΤΗ: "Σέβομαι τους απόστρατους, αλλά είναι συνταξιούχοι ' - Δείτε τα βίντεο!


«Ο ομφάλιος λώρος με τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, θα πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι», τόνισε ο Π. Μπεγλίτης, αναφερόμενος στις έντονες διαμαρτυρίες που εξέφρασαν απόστρατοι για την απ’ ευθείας επικοινωνία της πολίτικης ηγεσίας με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων σε στρατιωτικά ζητήματα.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε σχετική....
επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρη, έκανε λόγο για «κατασκευασμένο θόρυβο». «Σέβομαι απόλυτα τους αποστράτους και την συνεισφορά τους στις ένοπλες δυνάμεις την περίοδο της θητείας τους, δεν αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα σε κανέναν, όντας συνταξιούχος, να θέλει να έχει άποψη επί παντός επιστητού για την λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων. Είναι συνταξιούχοι οι απόστρατοι -όπως είναι και πολλοί άλλοι κλάδοι εργαζομένων στην Ελλάδα.


 Ο ομφάλιος λώρος που προσπαθούν κάποιοι να συντηρήσουν με τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, θα πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι. Σας καλώ να περιηγηθείτε στα blogs και να δείτε τι γράφουν οργανώσεις αποστράτων γι' αυτήν την χρονική περίοδο. Δεν θα επιτρέψουμε καμία διείσδυση - και θα υπάρξει εκδημοκρατισμός και εκσυγχρονισμός με νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρω στη Βουλή» ανέφερε ο κος Μπεγλίτης.


Ο υπουργός τόνισε πως «η πειθαρχία και η ιεραρχία σε καμία περίπτωση δεν υπονομεύονται, αλλά, αντιθέτως, θέλουμε προσωπικότητες, διανοούμενους στρατιωτικούς, που να λένε την άποψή τους και να την υπερασπίζονται για το καλό της Ελλάδας και των ενόπλων δυνάμεων». Υπογράμμισε δε, πως «όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί είναι επώνυμες και ελέγχονται, είτε τις κάνουμε αποδεκτές, είτε όχι».





Από την πλέυρά του, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Θ. Πλεύρης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του στην προοπτική παράκαμψης της ιεραρχίας εκ μέρους των μελών των ενόπλων δυνάμεων, στις όποιες αναφορές τους προς την πολιτική ηγεσία, τονίζοντας: 


«Η ελευθερία του στελέχους των ενόπλων δυνάμεων και η δυνατότητα ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, θα πρέπει να γίνεται με όρους ιεραρχίας. Να γίνεται αρμοδίως. Η διαφωνία μου δεν εκφράζεται στο ότι πάτε να κάνετε κάτι μικροκομματικό (στ' αλήθεια δεν το πιστεύω), αλλά στο ότι ο πολιτικός προϊστάμενος δεν θα πρέπει να έχει σχέσεις με κομμάτι των αξιωματικών, αν δεν έχει προηγουμένως εξαντληθεί η ιεραρχία».





Πηγή: Real.gr