Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Επιβεβαιώθηκε η ρήξη τρόικας-Αθήνας, συζητείται η επαναπροσέγγιση!


Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την τρόικα όπως προκύπτει από δηλώσεις εκπροσώπου του ΔΝΤ, επιβεβαιώνοντας ότι στη ...
συνάντηση Λαγκάρντ-Βενιζέλου συζητήθιηκαν οι όροι και οι προϋπόθέσεις κάτω από τις οπόίες θα επιστρέψει στην Αθήνα για την πέμπτη αξιολόγιση της Ελληνικής οικονομίας το κλιμάκιο του Ταμείου.


Η δήλωση αυτ΄λη αποτελεί "άδεισμα" του Ευ. Βενιζέλου και της κυβέρνησης οι οποίοι αρνούνταν ότι υπάρχει πρόβληαμ στις σχέσεις με την τρόικα και πως η διακοπή των συνομιλιών ήταν προγραμματισμένη, υποβαθμίζοντας το θέμα.


Μετά το πέρας της συνάντησης πηγές του ΔΝΤ αναφέρουν πως τα εμπόδια παρακάμφθηκαν και η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα για να ολοκληρώσουν την αξιολόγιση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης.


Η Ελλάδα ήλπιζε σε πολιτική λύση για την εκταμίευση της 6ης δόσης αλλά το σενάριο αυτό δεν πέρασε από το Ecofin στην Πολωνία, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση.
Ως αποτέλεσμα η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει νέα σκληρά μέτρα προσπάθώντας να πείσει για την πολιτική βούληση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.


Πηγή:sofokleousin.gr