Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

AIGIO.org: Ανάπλαση και οικονομικός εισαγγελέας - Διαβάστε το, αξίζει!!


Στο ζήτημα της ανάπλασης από την σημερινή δημοτική αρχή και ειδικότερα από τον δήμαρχο περιμέναμε μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση.


Αντ' αυτού παρατηρούμε μέσω των τελευταίων δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο πως ακόμα μια απόπειρα συγκάλυψης και γενικότερου κουκουλώματος βρίσκεται σε εξέλιξη.


Η αντικατάσταση του κατεστραμμένου οδοστρώματος ...
στην Κλεομένους Οικονόμου από άσφαλτο, τσιμέντο η οποιοδήποτε άλλο υλικό χωρίς προηγουμένως να έχουν αποδοθεί ευθύνες στους υπαιτίους συνιστά για εμάς κατάφωρη παραβίαση των νόμων του Κράτους αλλά και πέρα από κάθε όριο υποτίμηση της νοημοσύνης μας.


Η νομική κατάρτιση και εμπειρία του δημάρχου δεν νομίζουμε ότι θα έπρεπε να του αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και συμβιβασμούς.


Δεν πρόκειται για ακόμα μια φορά να ξιφουλκήσουμε με κανέναν για το ποιος έφταιξε περισσότερο η λιγότερο για το μεγαλύτερο οικονομικό φιάσκο της μεταπολίτευσης στο κέντρο της πόλης του Αιγίου.


Και αυτή η δημοτική αρχή όπως και η προηγούμενη για τους δικούς της λόγους η καθεμιά, αποφάσισαν να συμβιβάσουν τα πράγματα μεταξύ των εμπλεκόμενων αιρετών, μελετητών, κατασκευαστών και επίορκων (;) δημοτικών υπάλληλων.


Στις αρμοδιότητες του Οικονομικού Εισαγγελέα μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η εξακρίβωση τελέσεως κάθε είδους φορολογικών και οικονομικών εγκλημάτων και οποιωνδήποτε άλλων
συναφών, εφόσον αυτά διαπράττονται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου,
οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νομικών
προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ή βλάπτουν
σοβαρά την εθνική οικονομία.


Αφού λοιπόν οι “αναρμόδιοι” αιρετοί αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αποφασίσαμε να προωθήσουμε στον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα όλα τα δημοσιεύματα από τούτο εδώ το μπλογκ και τον τοπικό τύπο με το ερώτημα της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εις βάρος του πρώην δήμου Αιγίου και κατ' επέκταση όλων των Αιγιωτων.


Έφτασε η ώρα νομίζουμε κάποιοι να χάσουν τον ύπνο τους.


Πηγή: Aigio.org