Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΚΩΣ: Δείτε τη μόλυνση που έχει υποστεί η θάλασσα μας!


294496_10150274579402648_521987647_7748121_5299023_nΟι αυξανόμενες ανθρώπινες δραστηριότητες στο νησί μας δεν θ'άφηναν ανεπηρέαστο το περιβάλλον μας. Ο τοπικός τύπος οργιάζει με τα νούμερα που προβλέπονται και που αναμένονται για να ικανοποιηθεί η ανασφάλεια μας για μία συνέχεια σε κάποιο εισόδημα που καταφέρνουμε τους μήνες που διαρκεί η τουριστική περίοδος.
Οταν όμως απουσιάζουν οι υποδομές και δεν υπάρχει ένας σωστός σχεδιασμός τότε τα ...
προβλήματα γίνονται τεράστια χωρίς να μπορούν να λυθούν και με λύσεις που πιο πολύ δίνουν την εντύπωση του πασαλείμματος και της προσωρινότητας.


Στην φωτογραφία που παρουσιάζουμε φαίνεται καθαρά ένα μέρος της μόλυνσης που έχει υποστεί η θάλασσα μας και μάλιστα σε αγαπημένο σημείο που απολαμβάνουν ανυποψίαστοι το μπάνιο τους συμπολίτες μας και επισκέπτες του νησιού μας. Το μαύρο σημείο της πέτρας είναι φυσικά λύματα που έχουν απορροφηθεί με την πάροδο του χρόνου στον βυθό προκαλώντας ζημία στο περιβάλλον και κατόπιν σ' εμάς σαν την κορυφή της τροφικής αλυσίδας.
Στην γύρω περιοχή το λιμάνι βρωμάει ανυπόφορα για τον απλό λόγο ότι το αποχετευτικό μας σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με ένα τόσο μεγάλο όγκο επισκεπτών. Οι λύσεις είναι σχετικά απλές. Πιστεύουμε ότι η βούληση και η θέληση από τους υπεύθυνους υπάρχουν, αλλά κάπου χάνονται στην πορεία του χάους που επικρατεί. Ισως στην συνέχεια τα πράγματα να βελτιωθούν αλλά μόνο όσο εμείς οι ίδιοι πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
- Φίλοι του περιβάλλοντος στη Κω