Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Απαντήσεις για συγκυβέρνηση, πρόωρες και... Καραμανλή!

Έτοιμος να βάλει ένα τέλος στα σενάρια των εκλογών και της... συγκυβέρνησης είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και αυτό αναμένεται να το πράξει τόσο στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΔΕΘ. Την ίδια ώρα πάντως, πονοκεφαλιάζει, καθώς θα πρέπει να «αντιμετωπίσει» μια σειρά από...
κάβους, που καλείται να ξεπεράσει προσωπικά και ο ίδιος, με φόντο τις δημοσκοπήσεις που έρχονται...

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες έχουν φουντώσει εκ νέου η φημολογία περί πρόωρων εκλογών και μάλιστα στο κυριακάτικο Τύπο γράφτηκε και η 13η Νοεμβρίου ως η ημέρα που θα στηθούν πρόωρα οι κάλπες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πρόσφατα, σε συνέντευξή του υποστήριξε πως οι πολίτες θέλουν αλλαγές και όχι εκλογές, κάτι που θα καταστήσει σαφές και στην ομιλία του τόσο στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου όσο και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα «διαψεύσει» και στα σενάρια της συγκυβέρνησης, μια σεναριολογία που δημιούργησαν και οι ίδιοι οι υπουργοί με συνεντεύξεις τους στο κυριακάτικο Τύπο! Ιδιαίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να βάλουν μια άνω τελεία σε όσα ακούγονται περί... επαναδραστηριοποίησης του Κώστα Καραμανλή, το όνομα του οποίου ακούγεται όλο και πιο πολύ.

 Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες της metrogreece, το επόμενο χρονικό διάστημα, από την Ιπποκράτους θα εξαπολύουν σφοδρή επίθεση – μέσω του βασικού σχολιασμού επικαιρότητας – στον πρώην πρωθυπουργό ενώ «προετοιμάζεται» και η κατάλληλη «απάντηση» του Γιώργου Παπανδρέου, ειδικά προς την βάση του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, προς το παρόν, ο πρωθυπουργός έχει μπροστά του να ανέβει... Γολγοθά, καθώς θα έρθουν προς συζήτηση αλλά και... ψήφιση, νομοσχέδια – φωτιά και μάλιστα λίγες ημέρες πριν έρθουν ξανά στο προσκήνιο και στην ζωή μας οι δημοσκοπήσεις που μπορούν να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό.

Πιο συγκεκριμένα, στην κυβέρνηση κάνουν αγώνα δρόμου να «περάσουν» με επιτυχία συγκεκριμένους... κάβους, όπως τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, τα νοσοκομεία, τα ταξί, το μισθολόγιο, το ασφαλιστικό, οι εφορίες, η μάχη κατά της φοροδιαφυγής κοκ. Όλα αυτά, όπως ο καθείς καταλαβαίνει, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή οι κοινωνικές ομάδες που θίγονται και βεβαίως οι αγανακτισμένοι, δηλώνουν πως θα κλείσουν ξανά τους δρόμους... 

Του ΣΠΥΡΟΥ ΝΑΝΝΟΥ 

Πηγή: metrogreece.gr