Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Οι πολίτες θέλουν ένα σχέδιο με αρχή, μέση, τέλος"!


Βενιζέλος: «Οι πολίτες θέλουν ένα σχέδιο με αρχή, μέση, τέλος» Την πίστη του ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ασκεί πολύ θετική επιρροή διεθνώς, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 


Ο Υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», τονίζει ότι:



«Οι πολίτες θέλουν να νιώσουν πως υπάρχει ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος που να είναι εσωτερικά δίκαιο και ισορροπημένο». Παράλληλα, αναγνωρίζει την ύπαρξη δυσπιστίας η οποία μπορεί σιγά σιγά να ξεπεραστεί, ενώ δηλώνει πρόθυμος για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες που εκφράζουν την αντίδραση τους στις αλλαγές.


Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η έλλειψη συναίνεσης είναι εικονική, σε πείσμα όσων θεωρούν ότι δεν υπάρχει η αναγκαία συναίνεση. Στα θεμελιώδη ζητήματα υπάρχει ευρύτατη συμφωνία. Η πολιτική συναίνεση είναι όμως μία από τις πολλές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάκτηση της κοινωνικής συναίνεσης».


Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι η εκταμίευση της 5ης δόσης, η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών και η διαμόρφωση του νέου προγράμματος, «ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας προς όφελος των πολιτών».


Πηγή: Express.gr